Constant van Paesschen zorgt met Chastain MS voor Belgische zege in Saint Tropez

Constant van Paesschen zorgt met Chastain MS voor Belgische zege in Saint Tropez

In het Franse Saint Tropez weerklonk deze ochtend de Brabançonne dankzij Constant van Paesschen en de 7-jarige Chastain MS. 

In de rubriek voor jonge paarden stuurde van Paesschen de door Nicole Struye gefokte hengst vlekkeloos rond in het 1.30m hoge parcours en had daarbij ook de snelste tijd. De Franse combinaties vervolledigden het podium met op twee Alexandre Fontanelle met Hermione d'Orchis (Candy de Nantuel) en Jean Luc Mourier met Ceylon Island (Clarimo) op drie. 

Nathan Budd zorgde mee voor het Belgisch kleur en stuurde de hengst van Ogrion des Champs, H'Aubigny de Talma naar vier. Binnen de top tien sprong New Money Sdw Z (Nixon van't Meulenhof) naar negen voor de Zangersheide merrie Cloe Newcastle Z (Comilfo Plus Z). Luc Deknudt's fokproduct Cesar vd Windeweg Z (Cicero Z Van Paemel) zagen we op elf gevolgd door de BWP hengst Reflex van't Ruytershof (Denzel v't Meulenhof) uit de fokkerij van de familie Van den Branden. 

Resultaten 6-jarigen

sBs merrie Miss Jet Set D.B. op één bij 7-jarigen

Bij de zesjarige paarden kleurde het goud deels Belgisch met de sBs merrie Miss Jet Set D.B. op één. De door Nicole Bouilliart gefokte dochter van Hunters Scendro werd gereden door de Ier Graham Grant. Het brons was voor de Zangersheide ruin Desperados (Dominator 2000 Z), een fokproduct van An-Helene Bruyninckx onder Harry Allen. Madame van het Hellegat Z, een Zangersheide merrie uit de stallen van Niels De Bruijn die Matisse de Mariposa als vaderdier koos, sprong naar zeven onder Odile Gierech. 

Resultaten 7-jarigen

Katja Haep grijpt brons in Big Tour

Voor Katja Haep was ook een succesvolle start op donderdag. Zij stuurde Chanita (Caretino 2) in de CSI1* 125m Big Tour naar het brons.De overwinning had hier een Belgisch tintje met de sBs merrie Kampelle Gp du Bois Madam, een 8-jarige dochter van Peppermill op één onder Olivia Coulet.