[Sunshine Tour] Andres Vereecke en Call me de Muze Z pakken rankingpunten in GP-kwalificatie

[Sunshine Tour] Andres Vereecke en Call me de Muze Z pakken rankingpunten in GP-kwalificatie

De CSI4* 1.50m rubriek van de Sunshine Tour telde niet enkel als kwalificatie voor de Grote Prijs maar deelde ook punten uit aan zijn beste ruiters voor de Longines Ranking. Andres Vereecke en Call Me de Muze Z hielden de Belgische eer hoog in de top tien. 

Het parcours scheidde het kaf van het koren want minder dan 1/3 van de startende combinaties slaagde erin foutloos af te werken. Gisteren schreef Penelope Leprevost de rubriek nog op naam in het zadel van Djagger Semilly, vandaag moest het Franse duo genoegen nemen met de tweede plaats. Het was Martin Fuchs die zorgde voor de snelste foutloze rit op Bastille (Balou du Rouet) en zegevierde. Landgenoot Anthony Bourquard werkte het podium af met de 10-jarige Kannan-nakomeling Ecuador de La Cense. 

Andres Vereecke klokte foutloos af met de 12-jarige Zangersheide merrie van Clarissimo Z en werd de negende plaats toegewezen. De Belgische paarden tekenden ook present met op elf Tabasco de Toxandria Z (Thunder vd Zuuthoeve) onder Kendra Claricia Brinkop. Op twaalf volgde Michael Hughes op Legolas ter Wilgen, een BWP hengst van Emmerton. De BWP ruin Odense Odeveld (Diamant de Semilly) plaatste zich met Emanuele Camilli op dertien.

Resultaten