Spannende start tijdens Euregio Azelhof, dit zijn de eerste winnaars ...

Spannende start tijdens Euregio Azelhof, dit zijn de eerste winnaars ...

Internationale sport in Zandhoven, Belgische kampioenschappen in Gesves, Jeugdkampioenschappen in Opglabbeek en een Summer Euregio in Lier. Het is een drukke week vol springsport. Op de eerste dag van de Euregio stonden de hoogste hindernissen op 1.20m hoogte. De Oost-Vlaamse amazone, Niki Geenens won met de 14-jarige Dulf van den Bisschop-nazaat, Helios vd Spelonckhoeve.

Samen met de bruine uit de fokkerij van Olivier Van Guyse bleef Geenens zichzelf voor met Geena Lisa (Lord Z). De derde plaats in deze rubriek kwam op naam van Stephanie Goemaere met onder het zadel de sBs'er, Topaas D'Edouard Joly (Orlando).

Goemaere volgde zichzelf op met Dolce Vita (Ogano Sitte) terwijl Lore Joly met Calvaro Z de top vijf afwerkte.

In de 1.00m proef werd het een spannende strijd waarbij de volledige top zeven op minder dan een seconde van elkaar strandde. Michael Vanneste won uiteindelijk met een nipte voorsprong op Erwin Wulteputte. Vanneste won met Phenix d'Ivoire (Le Tot de Semilly) terwijl Wulteputte volgde met Linda (Leeuw van Vlaanderen). Op de derde plaats strandde Myrthe Koning in het zadel van Domino (Starlyte Mr Mole).

In de 90cm wonnen Lylou Lannoo met Bottie Lottie bij de paarden en Elisabeth Meskens met Finia van 't Daelderhof bij de pony's.