Seppe Wouters wint met Reaninn van t Heyveld finale selectie voor BK Jonge Paarden in Gesves

Seppe Wouters wint met Reaninn van t Heyveld finale selectie voor BK Jonge Paarden in Gesves

De laatste plekken voor het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Springpaarden werden vandaag verdeeld in Gesves. Bij de zesjarigen heeft Seppe Wouters deze finale kwalificatie gewonnen in het zadel van Reaninn van t Heyveld (v. Cornet Obolensky). 

Net geen vier seconden voorsprong hield de concurrentie op afstand van het duo. De zesjarige merrie werd gefokt door Roger Schaerlaeken. Liesje Vanderwegen had de tweede snelste tijd met Agalie van het Wimpelhof Z (v. Aganix du Seigneur). Iets minder dan een seconde verschil liet Yves Vanderhasselt achtervolgen op drie met Rhiana van 't Zand (v. Nixon van 't Meulenhof), een fokproduct van Steven Verwaeren. 

De vierde plaats was voor de Zangersheide merrie Delphine Von Rocherath Z (v. Dieu Merci van T&L) onder de Franse Robinson Maupiler. Thibeau Spits vervolledigde de top vijf na een foutloze ronde in het zadel van Cloverly DH Z, een merrie van Comme Il Faut uit eigen stallen. 

Bij de vijfjarigen zegevierde Emma Rooms op de rug van Camillo Ter Wilgen Z (v. Cascadello I), een hengst uit eigen fokkerij. De Luxemburgse Charlotte Bettendorf volgde op twee met Izy Line Medicis (v. Old Chap Tame). Antoni Draga zette de Belgische zegereeks verder met brons voor de Zangersheide ruin Culderzipken vd Faluint Jes Z (v. Choucas Mury Marais Z). 

Winnaar bij de zesjarigen, Seppe Wouters domineerde verder de top vijf in deze rubriek. De jonge ruiter stuurde een ander fokproduct van Roger Schaerlaeken, Selektra van 't Heyveld (v. Nixon van 't Meulenhof) naar de vierde plaats. In het zadel van Shiloh Arkay Z (v. Sir Obolensky Z) sprong hij nog eens naar vijf ook. 

Dertig vierjarige paarden hebben eveneens een nulronde gesprongen onder hun ruiters waardoor zij zich konden kwalificeren voor het BK. 

Resultaten