Seppe Wouters scoort het brons in Compiègne, Belgische teams afwezig in Nations Cup

Seppe Wouters scoort het brons in Compiègne, Belgische teams afwezig in Nations Cup

In het Franse Compiègne verzamelt deze week de Belgische springjeugd, die zowel in de individuele rubrieken als in de Nations Cup aan de start komt. Individueel zorgde Seppe Wouters voor een medaille, de teams speelden geen hoofdrol. 

Wouters kwam met de 9-jarige Palma VG aan de start in 1.30m rubriek voor Junioren en scoorde met de Gitano van Berkenbroeck-dochter de derde plaats. Voor hen op twee kwam de Brit Henry Squibb op Kimba Kasino. DE overwinning kwam in handen van de Franse Nina Leduc, die zegevierde voor eigen publiek met Fillette du Temple. 

Yana Jansegers kon ook haar stempel drukken in deze rubriek en stuurde Capri 10 (Comme il Faut) naar acht. 

In de Nations Cup voor Ponyruiters behaalde het Belgische team een zevende plaats op acht deelnemers. Voor het team kwamen Marthe-Louize Dieu, Elise Thirion, Clémentine Lux en Robin Vermeir aan de start.

Vermeir scoorde in het individuele klassement een negende plaats met Kristal Sparkle van BegeveldBij de In between rubriek plaatste Arthur-Emile Leclercq zich in het zadel van Caty L (Cornet Obolensky) op een negende plaats. 

De Junioren konden het iets beter doen en veroverden in hun Nations Cup de zesde plaats op twaalf deelnemers. Hier zagen we Jules Denutte, Ines Van Dijck, Jef Peeters en Seppe Wouters aan het werk. Individueel zagen we Peeters met Olina van't Ruytershof (Jenson van 't Meulenhof) terug op negen. De In between leverde een elfde plaats op voor Louis Lambrecht en Hopes Are High 111 (Hunter's Scendro). 


Alle resultaten