Roy Van Beek wint 1.45m Gold League Grand Prix in Loenhout

Roy Van Beek wint 1.45m Gold League Grand Prix in Loenhout

Als apotheose van een nationale Gold League week werd op zondag de 1.45m nationale Grand Prix verreden met zeven combinaties in de barrage. Na afloop stelde Roy Van Beek zich vooraan de prijsuitreiking op. Samen met de 13-jarige  Chacco Me Biolley (Chacco-Blue) won Van Beek met net geen twee seconden voorsprong.

Van Beek en Yannick Thielen zijn 13-jarige hengst verwezen zo Dries Dekkers met de 11-jarige Agnes (Algot 1182) naar de tweede plaats. Het podium werd afgewerkt door de Vlaams-Brabantse amazone, Anouk De Proft met onder het zadel haar eigen Monaco du Chablis (Norton d'Eole).

Net buiten het podium strandde Tim Prouvé op de vierde plek met Ackila DV Z (Aktion Pur Z). De top vijf werd afgewerkt door Amber Bogaert met Boelle van hof ter Naillen (Nabab de Rêve)

Geoffrey Cobbaut en Nils Vanhees laten concurrentie achter zich

Eerder won Oost-Vlaming Geoffrey Cobbaut de 1.35m nationale rubriek met Bruno Pieters' Intox Van Groenhove (Turbo van 't Gestelhof). Eerder werd de ruin nog uitgebracht door Laurence Pieters. Kim Keymis volgde met de achtjarige Dirina OH Z (Dicasi OH) voor Karim Ghaibi met onder het zadel de 12-jarige Cabanero 2 (Concetto).

De eerste winst van de dag, een 1.25m rubriek kwam op naam van Nils Vanhees en de 9-jarige KWPN-merrie, Irona Van Beek (Stakkato). Op minder dan een halve seconde verschil volgde Nicolas Rombouts met Fuptric Van Beek (Diarado) voor Mario Caluwé met onder het zadel Valentina DH Z (Va-Vite).

Alle resultaten