Alexander Liefsoens wint Silver League Grand Prix in Genk

Alexander Liefsoens wint Silver League Grand Prix in Genk

De vernieuwde piste van Kattevenia in Genk was afgelopen weekend het decor voor de nationale Silver League. In de 1.40m Grote Prijs wisten slechts twee combinaties een dubbele nulronde te presteren. Proefwinst kwam zo op naam van Alexander Liefsoens met onder het zadel de 7-jarige Aphrodite Van Spalbeek Z.

Samen met de dochter van Atomic Z bleef Liefsoens ongeveer zes seconden voor op Ben Thiry met Clintanna Z (Clinton I). De snelste chrono kwam op naam van Aurelien Lejeune. Lejeune was ruim vier seconden sneller dan Liefsoens. In het zadel van Capri Z (Catoki) tikte de Belg één balk uit de lepels en sprong zo naar de derde plek.

Het paar werd opgevolgd door Brecht Goossens met Mr Kannan vh Hulstenhof (Zirocco Blue VDL) op vier en Yves Awouters met Othello van den Haarthoeve (Diamant de Semilly) op vijf.

Op zaterdag hield Aurelien Lejeune Seppe Wouters van de winst in de 1.35m hoofdrubriek. Lejeune won in het zadel van zijn 10-jarige Capri Z (Catoki). Op het podium volgde Seppe Wouters met Elvira (Toulon) op twee en Patrick Jonkmans met I Bay van het Langwater (Wiensender) op drie.

Tweemaal prijs voor Kyle Cuypers

De 1.30m rubriek kwam op naam van Kyle Cuypers met zijn 10-jarige BWP-merrie, Mystic Lady van 't Buxushof (Toulon). Cuypers bleef ruim drie seconden voor op Andries Schepers met de 10-jarige Mouse van het Langwater (Wiensender). Mike van Olst vervolledigde het podium in het zadel van de Comme Il Faut-merrie, Comme Elle Faut ODTH Z.

Eerder won Cuypers ook de 1.20m proef met zijn bruine merrie, Mystic Lady. Ditmaal bleef Cuypers Lisa Ceunen voor. Op de rug van Cabriz van het Ringboomhof Z (Calvados Z) bleef Ceunen Kyle Cuypers voor met Reve van 't Buxushof (I'M Special de Muze).