Rebecca David zegeviert bij WVUR Tiliahof

Rebecca David zegeviert bij WVUR Tiliahof

Het Tiliahof vormde afgelopen weekend het toneel voor de ruiters van de WVUR. De 1.20m hoge hoofdrubriek van de Pro Tour op zaterdag werd gewonnen door Rebecca David. 

Zes combinaties kwamen aan de start in deze proef. Hoewel geen enkele combinatie zonder strafpunten wist af te sluiten ging Rebecca David met de winst aan de haal met enkel in de tweede fase een springfout voor Flügel van het Hazewindeke (v. Deauville de La Vie). Het duo schreef met ruim anderhalve seconde de rubriek op naam. Jonah Becu volgde op de tweede plaats in het zadel van Rigolade van Hof Ter Boone (v. Vleut). Voor Jean-Baptiste Defever was er met Clin D Oeil (v. Wandor vd Mispelaere) het brons. Zoe Devriendt kreeg zowel in de eerste als de tweede fase een springfoutje aangerekend waardoor ze op Et Voila van de Ringhoeve (v. Elvis ter Putte) genoegen moest nemen met de vierde plaats ondanks het duo wel de snelste tijd had. Margaux Bert stuurde haar Qui-Vive van de Nachtegale (v. Kafka vd Heffinck) naar de vijfde plaats. 

Een rubriek eerder werd er gereden in de Cavalor Cup. Deze proef over 1.10m hoge hindernissen leverde voor Bert en de zevenjarige merrie opnieuw een topresultaat op met de zilveren medaille. Met slechts enkele honderdsten verschil moesten zij Lexie Van Asbroeck voor zich dulden, zij zorgde in het zadel van Vintage d Authuit (v. Quidam de Revel) voor de scherpste tijd. Defever bracht zijn vijftienjarige ruin ook hier aan de start en greep zijn eerste brons. 

Over 1m hield Emma Demuynck de concurrentie achter haar op Jet Set van t Leeuwerikenhof (v. Kashmir van Schuttershof). Demuynck eiste daarnaast ook nog het brons op na een uitmuntende ronde op de achtjarige Atinalina vt Leeuwerikenhof Z (v. Aimar van het Polderhof). Danaë Van Cauwenberg kwam daartussen op twee te staan met Julea (v. Harley VDL). 

Anke Debrabandere is de beste in de Fun Tour

Op zondag was het Anke Debrabandere die de hoogste rubriek van de Fun Tour won. In het zadel van Kratos van de Tombeele bleef zij ruim drie seconden voor op Vincent Van Loo, die op The Lux Effect voor de enige andere foutloze ronde zorgde. Emile Claeys kreeg in de tweede fase een springfout tegen op Donna-Belle NC Z (v. Diplomat). 

Over 1m domineerde Ruben Baekelandt met zowel een eerste als tweede plaats die hij respectievelijk op Dark Yellow en Innie (v. Winningmood vd Arenberg) behaalde. Marie Vanquathem vervolledigde het podium met Hummer (v. Upsilon vd Heffinck). 

De hoogste ponyproef kwam op naam van Caitlin Compernolle. Zij stuurde Mayday van de Goorhoeve feilloos doorheen het 1m hoge parcours naar de eerste plaats. Marie-Lise Vanhaverbeke was op Miouzzz du Beau Rivage (v. Eoghan de Seguret) eveneens op geen fout te betrappen en werd tweede. Jitske Vantieghem zorgde op Coolfin King of Hearts (v. Village King) voor een foutloze ronde en kwam op drie. Febe D Haluwin kwam zonder fouten op vier met Egmond. 

Over 90cm stuurde Jolien Vandenberghe haar Vaillence (v. Toulon) naar de overwinning. Ebe Vandoorne was met Jumper Von Weiden Baum (v. Allemein) goed voor twee voor Compernolle die hier op Mayday van de Goorhoeve al opwarmde met brons. 

Alle resultaten