Pieter Devos en Jarina J leveren wereldklasse af in Grote Prijs Bordeaux

Pieter Devos en Jarina J leveren wereldklasse af in Grote Prijs Bordeaux

Pieter Devos was met Jarina J een van de gelukkigen die het 1.60m hoge parcours succesvol kon afwerken en schitterde in deze CSI5*-W 1.60m Grand Prix Audi van Bordeaux. Voor Nicola Philippaerts was er met H&M Luna van 't Ruytershof Z (Levisto Z) de vijfde plaats, Rik Hemeryck klasseerde zich met Navarro van het Eelshof (Jappeloup vh Dauwhof) op zeven. 

Slechts vier combinaties van de net geen 30 starters in de Grote Prijs van Bordeaux slaagden erin om het uitdagende 1.60m hoge parcours zonder fouten af te werken. Julien Epaillard (FRA), Denis Lynch (IRL), Pieter Devos (BEL) en als laatste Jessica Burke (IRL) mochten het gaan opnemen tegen elkaar in de barrage. Nicola Philippaerts (BEL) had een snelle tijd maar een springfout van H&M Luna van 't Ruytershof Z (Levisto Z) hield hen weg uit de barrage en op de vijfde plaats. 


Als eerste was het de beurt aan Epaillard. De Fransman begeleidde Donatello d'Auge, een nakomeling van Jarnac, foutloos doorheen de barrage en zette de te kloppen tijd op 38,70s. Als tweede volgde Denis Lynch met de 15-jarige BWP ruin Brooklyn Heights, een zoon van Nabab de Reve. Ook zij konden de balken in de lepels laten liggen en stopten de chrono op 40,15s. 

Devos en Jarina J (Cicero Z Van Paemel) konden hun goede vorm van de basis niet doortrekken tot in de barrage en finishten op de vierde plaats. Jessica Burke kon foutloos afwerken met Nikey HH, een 11-jarige BWP merrie van Herald van 't Ruytershof en zette zich voor Devos op vier.

Resultaten