Bram Chardon grijpt derde Wereldbekertitel Mennen in Bordeaux, Degrieck vijfde

Bram Chardon grijpt derde Wereldbekertitel Mennen in Bordeaux, Degrieck vijfde

Het zit erop, alle prijzen zijn uitgedeeld voor de 2024 editie van Jumping International de Bordeaux. Voor de menners was het een extra spannende competitie met de finale van de Wereldbeker op het programma. Bram Chardon kon met een vlekkeloze rit de titel binnenhalen, vijf jaar na zijn zege in Bordeaux. Dries Degrieck werd vijfde.

Met z'n drieën mochten ze starten in de drive-off. Bram Chardon kwalificeerde zich samen met vader Ijsbrand voor dit beslissende moment ook Boyd Exell deed mee voor de prijzen. De Australiër had in se de snelste tijd kreeg een strafpunt aangerekend waardoor hij de zege uit handen moest geven. Het was de jongste Chardon die hem zo kon voorbijsteken met een verschil van net iets meer dan een seconde. Vader Ijsbrand liet ook alle obstakels heel maar had ietwat meer tijd nodig, wat hem op drie liet eindigen. 

De Nederlandse combinaties maakten het heel erg spannend want ook Koos de Ronde liet zich opmerken. Hij stuurde zijn vierspan naar de vierde plaats. De top vijf werd afgesloten door Dries Degrieck. De Belg reed zich vorige week naar de rol van geverfde concurrent met winst in de Wereldbekermanche van Leipzig.

Resultaten