Pieter Clemens houdt Jos Verlooy van GP-zege in Gorla Minore

Pieter Clemens houdt Jos Verlooy van GP-zege in Gorla Minore

In de 1.55m Grote Prijs van Gorla Minore zetten onze Belgische ruiters schitterende resultaten neer. Zo reed Pieter Clemens zijn Silvio I-ruin, Emmerton, naar het goud en volgde Jos Verlooy met Origi (Vigo d'Arsouilles) met het zilver. 

België telde vier combinaties in de barrage van deze Grote Prijs. Pieter Clemens kwam als tweede Belg aan de start en snelde zich daarbij naar de winst. Dat deed hij aan de teugels van de KWPN-ruin Emmerton (Silvio I). Jos Verlooy kwam als een van de laatste aan de start, en kon Clemens' tijd niet verbeteren. Verlooy reed in het zadel van de Vigo d'Arsouilles-hengst, Origi, naar de tweede plaats. Frankrijk vulde de top drie verder aan, door Aurelien Leroy met Croqsel de Blaignac (Ugano Sitte). Op vier verscheen de Argentijn José Maria Larocca met Arbil Iconthon. Abdullah Mohd Al Marri sloot met BBS McGregor (Cardento) de top vijf af.

Karel Cox in het zadel van Viva la Vida Z (Vigo d'Arsouilles) en Jérôme Guery met Careca Ls Elite (Carusso Ls La Silla) moesten beiden vier strafpunten noteren. Ze eindigden respectievelijk op plaats elf en twaalf. 

Bekijk hier de resultaten

Zangersheide wint 1.35m-proef

Ook in de voorgaande 1.35m-proef kleurde de eerste plaats zwart-geel-rood. Ditmaal dankzij de Zangersheide-merrie Clear Love Z, een Clarimo nakomeling die gefokt werd door Komar Dusan. Op twee verscheen hier de Franse Aureline Leroy in het zadel van Falcone Villers (Guarana Champeix). De Brits Olivier fletcher reed naar het brons met Love. 

Plaatsen vier en acht zagen we twee BWP'ers: de merrie Maserati d'avena Hombre (Castelino van de Helle) landde op vier onder de Italiaan Emiliano Liberati. De BWP-ruin Memphis (Emerald van 't Ruytershof) reed naar acht onder de Zwitser Frank Goubard.