Patrick Verlet grijpt laatste zege bij New Flandria Ranch, Zoë Devriendt wint eindklassement

Patrick Verlet grijpt laatste zege bij New Flandria Ranch, Zoë Devriendt wint eindklassement

Het voorbije weekend besloot de New Flandria Ranch in Torhout zijn winterwerking. Naast de uitslagen van deze finale wedstrijd werd ook de eindstand van het klassement bekend gemaakt. Patrick Verlet schreef een laatste keer goud op naam terwijl Zoë Devriendt op kop stond van het klassement. 

De 1.20m rubriek op zaterdag werd gewonnen door Verlet. In het zadel van Mobelinksi was hij in de barrage de snelste en liet met bijna een seconde verschil Tom Verduyn met Qimagine van de Hemel achter zich. Verlet domineerde het podium en greep, ironisch genoeg, met First het brons. Op vier volgde Tom Camerlynck in combinatie met Lulu voor Jan Depauw die met Querido op vijf besloot. 

Sander Logghe schreef de 1.10m rubriek op naam met Miss. Ook dit duo zegevierde met voorsprong en bleven voor op Axana Ramael en Quinette. De top drie werd besloten door Bo Werbrouck op Leona B.

Ramael had daarvoor ook al het zilver gekregen met Quinette in de 1m. Hier moest het duo Iemke Reynaert voor zich dulden op Liberty. Sophie Vanhoutte en Diaz van't Hoveke werden derde. 

Resultaten zaterdag

Yente Pauwels en Javaro zegevieren op zondag

De 1.10m hoofdrubriek die op zondag werd verreden had Yente Pauwels op kop met Javaro. Op de voet volgde Renée Goethals in het zadel van Rosie van het Wilderhof. De snelste chrono kwam van Margaux Bert die in het zadel van Qui-Vive van de Nachtegale zes seconden sneller was dan Pauwels maar een balk in het zand liet hen op drie stranden. 

Danae Van Cauwenberg won op Julea de 1m. Op twee kwam Tibo de Bie met Che-Ra voor Renee Vanhullebus en Deauville Brimbelles. 

Emile Beke was de beste ponyruiter en stuurde Incitatus als enige succesvol het 1.10m hoge parcours rond. Owen De Rous en Nero van het Pleintje waren sneller maar kwamen met vier strafpunten op twee te staan. Caitlin Compernolle en Mayday van de Goorhoeve werden derde. 

Compernolle en Mayday waren dan weer met afstand de beste over 1m en lieten met ongeveer 3,5s verschil Lisette Debucquoy op Natano achter zich. Renee Vanhullebus en Rebel Diamond besloten op drie als derde en laatste foutloze combinatie. 

Resultaten zondag

Zoë Devriendt schrijft het eindklassement van zaterdag op naam

Zoë Devriendt bleek doorheen de winterwerking de meest consistente amazone en won het eindklassement van de proef 1.20m/1.25m. Sander Logghe werd tweede en op drie kwam Romy Demeyere. Patrick Verlet en Thibo Deketelaere kwamen op vier en vijf. 

Sophie Vanhoutte stond zowel in de 1.10m/1.15m als de 1m/1.05m bovenaan. In de hoogste rubriek stond Jonah Becu op twee gevolgd door Sander Logghe. Axana Ramael en Odile Bartsoen vulden het podium aan in de andere rubriek. 

Margaux Bert en Emma Gilgemyn delen de winst van zondag

Bij de zondagse rubrieken waren de amazones Margaux Bert en Emma Gilgemyn aan elkaar gewaagd tijdens de ganse winterwerking en deelden de overwinning in de 1.10m/1.15m rubriek. Renee Goethals nam plaats drie en vier op haar. 

Tibo De Bie was de beste in de 1m/1.05m rubriek voor Danae Van Cauwenberg en Zion Geldhof. In de 90cm/95cm stond Lies Rosseel op één voor Emeric Scholier ene Silke Coudeville. 

Laurence Declercq besluit winterseizoen bovenaan eindklassement

Ook bij de Pony's werd een klassement bijgehouden. Hier kwam Laurence Declercq op één van de 1.10m/1.15m rubriek. Margot Debussche en Julie Van Hollebeke vervolledigden de top drie. 

In de 1m/1.05m zegevierde Estelle Pieters voor Owen De Rous en Margot Debusschere. Pieters domineerde ook de 90cm/95cm met een eerste en tweede plaats, Lisette Debucouy kwam op drie.