Paris Vandousselaere wint Grote Prijs Stoeterij Deloof

Paris Vandousselaere wint Grote Prijs Stoeterij Deloof

De West-Vlaamse springruiters kwamen afgelopen weekend aan de start bij Stoeterij Deloof. Acht combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.25m Grote Prijs. Enkel het podium slaagde erin deze verkorte omloop foutloos af te werken. Na afloop stelde Paris Vandousselaere zich vooraan op in de uitreiking.

De West-Vlaamse won de Grand Prix met de 8-jarige Orchidee II Van de Tombeele (I'm Special de Muze). Op ruim vijf seconden verschil volgde Louise Vanthuyne met onder het zadel de negenjarige  zoon van Skill Z, Saido vd Koutermolen Z. De top drie werd afgewerkt door Imke Debruyne en de BWP-ruin, Jembe Van Stal Den Buiten (Toulon).

De snelste chrono kwam op naam van Brent De Schrijver. De springruiter werkte telkens met één springfout de top vijf af. De Schrijver strandde net naast het podium met Liv Good vd Kattevennen Z (Levisto Z) en volgde zichzelf op, op de rug van Oraline Van Prinseveld (Thunder vd Zuuthoeve).

Vincent Lambrecht on top

Eerder won Vincent Lambrecht de 1.20m rubriek. Lambrecht won deze proef met Jelle Hoorens' Noran V t Merelsnest (Nabab de Reve). Samen met de negenjarige BWP'er uit de fokkerij van Stoeterij het Merelsnest bleef de West-Vlaming, Louise Vanthuyne met Happyness Van de Kalsybrug (Cassini II) voor. Angelique Servaege vervolledigde het podium met de KWPN-ruin, Flyminco (Vagabond De La Pomme).

In de 1.10m Pro Tour werd het een nipte winst voor Leander Cools. Het volledig podium strandde op minder dan een seconde verschil van elkaar. Cools won met de BWP-ruin, Galopin van Daco (Aertbreaker). Sophie Vanhoutte volgde met Diaz Van t Hoveke (Fuego du Prelet) voor Thibo Deketelaere met Ines (Nonstop).

In de 1.10m Fun Tour hield Julie Devloo de concurrentie achter zich. Devloo won met de dochter van Connect, Kaylinn K. Op het podium volgde Danaë Van Cauwenberg met Julea (Harley VDL) voor Ayla Heymans met Louis DC (Deister).

Uitslagen