Paris Vandousselaere maat te sterk in 1.30m New Flandria Ranch

Paris Vandousselaere maat te sterk in 1.30m New Flandria Ranch

De Wintercup bij de New Flandria Ranch had in zijn slotstuk over 1.30m Paris Vandousselaere als winnares in het zadel van Orchidee van de Tombele. 

Vandousselaere kreeg met deze overwinning niet enkel de trofee maar ook een aardig zakcentje mee naar huis. Op een deelnemersveld met tien combinaties kon de amazone met Orchidee van de Tombele al het hout onaangeroerd laten , iets wat niemand hen nadeed. Enkel Tom Camerlynck slaagde er nog in de barrage te bereiken maar kreeg met J'Adore La Perla een springfout in deze tweede fase en eindigde op twee. Peter Boelens had enkele troeven bij voor deze proef en werd onder andere derde met Godiva vd Vrombautshoeve. Boelens werd nog eens vierde met Cassina Z en volgde zichzelf ook op op vijf met Nobel vd Vrombautshoeve Z. 

De proef over 1.20m kwam op naam van Sander Logghe. In het zadel van Petit Fille reed hij een foutloze barrage in 32,42. Louise Florizoone stuurde Ma Belle van Eyck Z ook foutloos doorheen de barrage in een tijd van 33,48 rn werd zo tweede voor Martin De Smet, die met IDeal Eclair Garden's Horses afklokte op 34,04. Cassina Z zorgde ook hier voor een vierde plaats voor Boelens, Thibo Deketelaere werd vijfde met Qubano. 

Met de hindernissen op 1.10m sprong Sophie Vanhoutte naar de overwinning op Diaz van 't Hoveke met ruim een seconde voorsprong op Zoë Devriendt en Et Voila van de Ringhoeve Z. Marth Alliet was goed voor de derde plaats met Camelot. De vierde plaats werd ingevuld door Jules Tanghe met W Happy v/d Lindehoeve, vijf was voor Sander Logghe en Happyness. 

Vanhoutte was ook in de 1m de te kloppen combinatie met Daiquita van 't Hoveke. Met een bliksemsnelle ronde in 25,37 bleven ze onverslagen op één staan. De tweede plaats was voor Megan Perquy met Rosie van het Wilderhof onder het zadel. Bent Van Eeghem zocht zijn geluk op buiten de LRV en met succes want de ruiter werd derde in deze rubriek met Best Of. De top vijf werd verder aangevuld met Marc De Brabandere op vier met Senna de La Vie en Sophie Vanhoutte en Diaz van 't Hoveke op vijf. Vanhoutte volgde zichzelf nog op en werd zesde in het zadel van Qvinny van 't Hoveke. 

Alle uitslagen