Alexy Callewaert wint hoofdrubriek bij Vincent Martens

Alexy Callewaert wint hoofdrubriek bij Vincent Martens

De zesde manche van de winterwerking binnen Stal Vincent Martens had afgelopen weekend de hindernissen op 1.20m staan voor de hoofdrubriek. Uit een handvol deelnemers kwam Alexy Callewaert als sterkste combinatie uit de hoek met Uletta Z. 

Callewaert vormde uit de zes startende combinaties het winnende duo met Uletta Z. Als één van de twee dubbel foutloze combinaties stopten ze de klok op 41,92. Siebe Mariman hield ook al het hout in de lepels en werd tweede op Ma Fleur van de Kruishoeve. Anouk Devos had op haar beurt een heel scherpe tijd in de barrage maar bekocht deze poging met een balk en de derde plaats voor Caspar CB. Op vier volgde Ellen Vandeven die met Titanne vd Rottery Z eveneens een balk aangerekend kreeg. Günther De Zutter werd vijfde in het zadel van Dobbiaco Z voor Anouk Devos op Calisto Du Coeur D'Or Z.

Vandeven stond op scherp in de rubriek over 1.10m waar ze ook al Titanne vd Rottery Z had uitgehaald. Het duo klokte af op een wel heel snelle 38,11 en liet alle concurrentie achter hen. Delphine De Wilde kwam het dichtst bij die tijd en reed Divana de Laubry Z over de finish in 40,05 en eindigde zo als tweede. De top drie werd besloten met Cedric De Maertelaere en Libelle Ssb. Enkel de top vijf bleef verder foutloos waarbij Lisbeth Vandeven vierde werd met Cuberdon de Brève Z. Winnares van de hoofdrubriek, Alexy Callewaert warmde alvast op en kwam op vijf na een foutloze barrage met Uletta Z. 

In de 1m bleef de overwinning in eigen huis met Vincent Martens op het hoogste schavot. In het zadel van Pleasure wist hij nipt de snelste tijd neer te zetten want met amper 3 honderdsten verschil volgde Stien Bultinck met Vomara op de tweede plaats. Yoni Deruyck kwam op drie met Greensleeps Orage. De vierde plaats was voor Luc Vandermeersch met Forever voor Elise Eggermont en Electere de Riverland. 

Pony's

Bij de pony's ging de hoofdrubriek over 1m. Daar zette Kjenta Franco de proef op naam met Muze van de Delthoeve. Met één honderdste verschil liet ze Estelle Pieters achter haar die tweede werd met Laura. Op ruim drie en een halve seconde verschil kwam Manon Vinckier de finish over op Nero Van Het Pleintje en werd derde. Stien Bultinck werd in het zadel van Chica van de Eekhoek vierde gevolgd door Léonie Buyck en Dart. Julie Van Hollebeke sloot de rubriek af met Milo. 

Over 90cm kon Pieters wel de overwinning pakken en deed dat in het zadel van Simba. Het duo zette de winnende tijd op 27,27. De nummer twee, Jana Devriese, eindigde in 31,83 met Baby de La Haze terwijl Céleste Boelens in 35,31 over de finish kwam met West Coast Cooleo en derde werd. Franco en Muze van de Delthoeve spaarden hun krachten voor de hoofdrubriek en werden hier vierde voor Olivia Moeyaert op Prima Donna "D" van Prinsenhof's 

Ook de 80cm kwam op naam van Pieters en Simba. Louise Ruysschaert was goed voor zilver met Prins van de Damse Ruiterhoeve terwijl Nand Vullers de top drie mocht besluiten met Quinto VM. Chloe Noppe werd vierde op Sire, vijf was voor Amina Van de Goor en Tequila. 

Alle uitslagen