Paris Vandousselaere en Luca Deneulin scoren tijdens Wintercup 3 & 4 New Flandria Ranch

Paris Vandousselaere en Luca Deneulin scoren tijdens Wintercup 3 & 4 New Flandria Ranch

Het voorbije weekend organiseerde de New Flandria Ranch te Torhout hun tweede winterwerking weekend, met Wintercup 3 en 4. Net als het weekend ervoor zette Paris Vandousselaere opnieuw het winnende resultaat neer bij de hoogste proef voor paarden. Op zondag ging de overwinning tijdens de hoogste ponyproef ditmaal naar Luca Deneulin.

Met slechts drie ruiters die aantraden tijdens de 1.35m hoge proef op zaterdag, werd elke fout meteen genadeloos afgestraft. De startende combinaties wisten dit maar al te goed, en reden alle drie een voorzichtige foutloze basisomloop. Tijdens de barrage werd al deze voorzichtigheid aan de kant gegooid, en werd er volop op snelheid ingezet. Maar één combinatie, Paris Vandousselaere in het zadel van Saido van de Koutermolen, kon ook dan nog de nul behouden, en kroonde zich zo tot winnaard. Diezelfde Vandousselaere tikte tijdens deze barrage met Orchidee II van de Tombeele één balk uit de lepels, wat ook goed was voor het zilveren resultaat. De derde plaats ging dan naar Ayco Bauwens, die samen met Chevignon drie fouten lieten noteren tijdens de barrage. 

Bij de voorgaande 1.25m proef waagden negen ruiters zich aan de start, waarbij het goud onbetwistbaar werd weggekaapt door Aline Sercu en La Belle. Het duo bleef dubbel nul, en met een tijd van 30.11 seconden tijdens de barrage waren ze ruim 4.70 seconden sneller dan hun eerste achtervolgers. Tom Camerlynck klokte met Arrive Z af op 34.85 seconden, en wonnen zo zilver. De top drie werd vervolledigd door Sander Logghe op de rug van Petit Fille.

Wintercup 3 - vind alle resultaten van de proeven op zaterdag hier.

Luca Deneulin beste tijdens 1.10m ponyklasse

Tijdens de 1.10m ponyklasse troefde Luca Deneulin alle concurrentie af. Samen met Waddenhoek's Sanne sprong Deneulin twee foutloze fases, en stopte in de barrage de chrono op 27.77 seconden. Maar liefst vijf en een halve seconde na de winnende combinatie kon ook Emile Beke in het zadel van Petiteflor van het Wilderhof de tijd foutloos stopzetten, wat hen de tweede plaats opleverde. Ella Bomere bleef op Versace als laatste dubbel nul, en sprong naar de derde plek in een tijd van 36.11 seconden.

Wintercup 4 - vind alle resultaten van de proeven op zondag hier.