Wie wordt de kampioen der kampioenen van de LGCT 2022?

Wie wordt de kampioen der kampioenen van de LGCT 2022?

Het aftellen is begonnen. Het is nog maar twee dagen tot de langverwachte Longines Global Champions Tour Finale in Riyad, waar de kampioen van het seizoen 2022 zal worden gekroond! De Belgische fans hebben reden te meer om alle nagels af te bijten, want Pieter Devos ligt nog steeds op koers om de gouden medaille binnen te halen ...

Na een intens seizoen wereldklasse-sport is het podium al bepaald, maar in welke volgorde? Dat is afwachten geblazen. De Britse superster Ben Maher heeft de leiding op weg naar de finale met 250 punten, Pieter Devos houdt momenteel de tweede positie warm met 244 punten, en op de derde plaats kampeert Christian Ahlmann met 238 punten.

Alles wat je moet weten voor de finale:

  • Ben Maher zou geschiedenis kunnen schrijven door als eerste persoon drie LGCT-kampioenschappen te winnen
  • Devos en Ahlmann konden eerder al als 2e het kampioenschap afsluiten - zal één van hen in staat zijn een eerste titel winnen?
  • Geen enkele ruiter heeft ooit de LGCT-titel gewonnen zonder dat jaar een LGCT Grand Prix te winnen. Ben Maher zou de eerste kunnen zijn
  • Om Ben Maher uit te dagen, moet Devos 12e of beter eindigen (en Maher mag zich dan niet als 15e of hoger plaatsen)
  • Om Ben Maher uit te dagen, moet Ahlmann in de top 3 eindigen (en Maher mag zich dan niet als 15e of hoger plaatsen)
  • Voor Devos en Maher is het winnen van de GP voldoende om de titel te winnen. Voor Ahlmann, als hij de Grand Prix wint, kan Devos geen Top 5 zijn en Maher geen Top 9

Met niet meer dan 12 punten tussen de drie leiders, zullen zowel toeschouwers als deelnemers deze week zeker worden getrakteerd op een spannende laatste show van het seizoen 2022 in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië.

De spanning bouwt op voor de finale van de Longines Global Champions Tour 2022, met ijzersterke deelnemers aan kop van het klassement, wat betekent dat de Champion of Champions-titel openstaat voor drie van de beste springruiters ter wereld en de huidige leiders van de tour.

Voor de eerste keer zal Diriyah, ten noorden van Riyad, gastheer zijn van de Longines Global Champions Tour. De prachtige locatie heeft een adembenemend uitzicht op erfgoedsites, Turaif, Al Bujairi en Boulevard City.

Het volledige deelnemersveld.