Olivier Philippaerts op één en twee in finale 8-jarige paarden van Vejer

Olivier Philippaerts op één en twee in finale 8-jarige paarden van Vejer

Olivier Philippaerts heeft zichzelf nog maar eens overtroffen! In de Sunshine Tour werd de finale voor achtjarige paarden een dag later gereden dan de rest maar dat weerhield de Belg niet om op volle krachten mee te draaien en zowel het goud als het zilver op naam te schrijven. 

In het zadel van de door de familie Van Rossem gefokte BWP merrie Quana van Klapscheut (Iron Man vd Padenborre) werkte Philippaerts het 1.45m hoge parcours zonder fouten af en had in de barrage een tijd van 40,72s wat hen op kop zette. Daarnaast kwam hij ook aan de start op de Mosito van het Hellehof-hengst Qnokke de Muze, van fokker Joris De Brabander, waarmee hij een tijd afklokte van 41,67s en nog eens tweede werd. Met drie honderdsten van een seconde verschil ging het brons naar de Brit William Fletcher met Calixte Heartbreaker Z

De Zangersheide ruin van Diamant de Semilly, De La Pop Af Z volgde op vier met de Noorse Therese Soehol Henriksen. 

Marine Scauflaire blijft foutloos in CSI4* Big Tour 1.35m 

Met een foutloze ronde kon Marine Scauflaire met Snapchat van de Broekkant Z op een tijd van 69.92 seconden naar de elfde plaats rijden. De Zangersheide-ruin is een nakomeling van Hunter's Scendix.
De eerste plaats in deze proef ging naar de Britse Laura Mantel met NPS Jaliska, met een tijd van 60.70 seconden. 

BWP'ers halen brons in CSI4* Small Tour 1.40m en in CSI4* Small Tour 1.30m

In de CSI4* Small Tour op een hoogte van 1.40m was het de BWP-ruin Melvin vd Bisschop die naar het brons kon rijden onder de Brit Ben Walker. De ruin is een nakomeling van Elvis Ter Putte. 

BWP-merrie Inch Allah DB (Panys de Ste Hermelle) deed het in de CSI4* Small Tour 1.30m onder de Spanjaard Elsa Gonzales Chumillas. Wel moest ze Zangersheide-ruin Dynamite vh Legita Hof Z (Diamant de Semilly) laten voorgaan. Want onder de Nederlander Melvin Greveling kon hij naar het zilver rijden. 

Zangersheide-merrie Scento du Piedroux Z (Hunter's Scendix) kon in CSI4* Medium Tour 1.20m onder de Duitser Julia Eisenacher naar de vierde plaats rijden. 


Resultaten