[Oliva] Mathieu Guery moet Belgische Karibou Horta voor zich dulden in GP-kwalificatie Oliva

[Oliva] Mathieu Guery moet Belgische Karibou Horta voor zich dulden in GP-kwalificatie Oliva

In de Gold 1.45m Grote Prijs-kwalificatie van Oliva was er geen Belgische overwinning maar kleurde de top drie toch aardig Belgisch. Mathieu Guery en Evelyne Putters deelden het podium terwijl de overwinning voor de Belgisch gefokte Karibou Horta was. 

Guery kwam al vroeg in de proef aan de start met Callac de Cyrmanol (Quintago I). Het duo deed wat ze het beste kunnen en bleef foutloos in een razend snelle tijd wat hen aan de voorlopige leiding zette. Evelyne Putters kwam als eerste gevaarlijk dicht in de buurt van Guery's tijd maar strandde met een ruime halve seconde verschil toch achter Guery met Eye of the Tiger (Carambole). Wat later kwam Lily Attwood aan de start. De Britse rekende op de BWP ruin Karibou Horta. Met de zoon van Landor S reed zij ruim een seconde af van de kortste tijd, nam de leiding over en moest die koppositie niet meer uit handen geven. 

Lily Attwood & Karibou Horta - F. ©: 1clicphoto

Thibault Philippaerts sprong in het zadel van Obama de La Liniere, een 10-jarige hengst van Marius Claudius naar de zevende plaats. De top tien werd besloten door Rik Hemeryck en Caristello Jpz (Clintissimo Z). Zijn foutloze ronde op Catwalk Harry (Verdi TN) leverde Vincent Lambrecht ook een klassering op. De door Joke Slechter gefokte sBS merrie Heureuse Nouvelle WH (Cardento) besloot op vijf met Marlon Modolo Zanotelli.

Resultaten

Bertrand Genin was dan weer de beste Belg in de Gold 1.40m rubriek en scoorde met Hyper d'Elle du Tige (Flipper d'Elle) de tweede plaats. Jérôme Guery stuurde Jyrado vh Bovenhoekshof (By Ceira d'Ick) naar vier en op zes zagen we Daan Bernaerts met de 9-jarige BWP ruin Pepper vd Bucxtale (Chaman). 

In de Silver 1.25m rubriek zette Virginie Thonon zich op drie met de sBs merrie Hotaowa de la Tourelle (Centurio 22). Constant van Paesschen sprong naar vijf met Merlot de Muze (Nabab de Reve) en op acht volgde Karel Cox in het zadel van Nueave Epoca de Regor (Nabab de Reve). 


F. ©: 1clicphoto