Niels Fockaert naar de overwinning in hoofdnummer Dena Stables

Niels Fockaert naar de overwinning in hoofdnummer Dena Stables

Naast het amazonekampioenschap werden er in Dena Stables nog verschillende nevenrubrieken gesprongen waaronder ook twee 1m25 rubrieken. Op zondag ging de winst naar Dimitry Van Looveren. Hij rekende op Felinka om in 58,25 seconden een foutloze ronde te springen in deze rubriek die rechtstreeks tegen de klok gereden werd. Hiermee was hij de overduidelijke winnaar. Hyana Pollet en Halla Z namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij konden de nul behouden en finishten in 64,03 seconden. Pieter Kenis en S'Oakley Z vervolledigden de top drie. Zij sprongen een foutloze ronde en stopten de chrono na 65,65 seconden. 

Kenis nam niet enkel de derde maar ook de vierde plaats mee naar huis. Voor de vierde plaats rekende hij op Mijou de Hulst. Deze combinatie sprong een foutloze ronde en finishte in 66,48 seconden. Vincent Van De Poel en Valeria vervolledigden de top vijf.      

1m25 vrijdag

Op vrijdag ging de winst in het 1m25 naar Mali D'Or. Zij sprongen een foutloze ronde in 36,00 seconden. Pieter Kenis en Joepie vd Wateringhoeve volgden op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 37,28 seconden. Jan Mertens en Malissa volgden op de derde plaats. Zij konden de nul behouden en stopten de chrono na 37,85 seconden. 

Dimitri Taeijmans (Nirvana van't Akkerhof) en Joe Clee (Ballinalard) volgden op plaatsen vier en vijf.

Grand Prix zaterdag

Op zaterdag schreef Niels Fockaert de Grand Prix op zijn naam. Hij was de snelste is een barrage met vijf combinaties. Met Mambo van de Kouterhoeve onder het zadel, sprong hij een foutloze barrage in 39,20 seconden. Isabel De Rijcker en Gentleman van Loheky volgden op de tweede plaats. Zij hielden de nul op de teller en finishten in 39,32 seconden. Nick van Turnhout nam met Matador de derde plaats voor zijn rekening. Zij konden de nul behouden en finishten in 41,53 seconden.

Brent Van Damme (Masciarelli van't Verahof) en Laurent Nuyens (Zaland vh Schaarbroek Z) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats mee naar huis. 

Klik hier voor alle resultaten