Niels Bruynseels opent in top tien van GP-kwalificatie Oliva

Niels Bruynseels opent in top tien van GP-kwalificatie Oliva

De Belgen komen rustig van start deze ochtend in Oliva met enkele top tien-noteringen. Freddy Demuynck zorgde voor het eerste Belgische zilver van de dag, Niels Bruynseels sprong zich in de kijker bij de GP-kwalificatie en Olivier Philippaerts hield met Koen Vereecke de Belgische eer hoog in de eerste Gold rubriek. 

Al meteen in de openingsrubriek wisten de Belgen te scoren. Freddy Demuynck greep er net naast de overwinning van de Bronze 1.30m. In het zadel van de achtjarige Nashville van 't Leeuwerikenhof Z (v. Nabab de Reve) ging Demuynck de 1.30m hoge springen te lijf en finishte in 64,83. Enkel Elia Villotti (ITA) kon beter en stopte de klok op 62,42 met I'Cornetto (v. Cornet Obolensky). 

Niet enkel Demuynck maar ook Elien Vaes was al vroeg bij de pinken. De amazone sprong naar een negende plaats op Keep Clapping (v. Corland). 

Volledige uitslag Bronze 1.30m

Wat later eindigde de Silver Grote Prijs-kwalificatie waarbij Niels Bruynseels voor het beste Belgische resultaat zorgde. In het zadel van Nogana van het Peggershof (v. Ogano Sitte) kwam Bruynseels op de achtste plaats te staan in een deelnemersveld van maar liefst 73 combinaties. Karel Cox wist zich ook nog net te plaatsen met z'n negentiende plaats voor Nemo vd Berghoeve (v. Gitano van Berkenbroeck). 

Volledige uitslag Silver GP-kwalificatie

Tot slot werd ook de eerste Gold rubriek al verreden. Op een hoogte van 1.35m was Olivier Philippaerts de Belgische sterkhouder met Etna du Chateau (v. Quaprice Boimargot Quincy). Het duo eindigde op vijftien, twee plaatsen voor Koen Vereecke die op Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) de lijst van geplaatste combinaties kon afsluiten op negentien. 

Volledige uitslag Gold 1.35m

Freddy Demuynck lijkt de topresultaten voor het rapen te hebben want in de Silver 1.25m was hij goed voor 'n vierde plaats met Kaffee au Lait Leeuwerikenhof Z (v. Kashmir van Schuttershof). Ook Olivier Philippaerts kon de balken in de lepels laten liggen met Kamille en eindigde na een voorzichtige ronde op 21. 

Volledige uitslag Silver 1.25m