Nico van der Plaetsen nieuwe VOR kampioen. "We namen het dag per dag, sprong per sprong!"

Nico van der Plaetsen nieuwe VOR kampioen. "We namen het dag per dag, sprong per sprong!"

Voor de vierde keer, 27 jaar na zijn eerste titel, wint Nico Van der Plaetsen het regionaal VOR kampioenschap. Enkel Nico Van der Pleatsen en zijn 11-jarige BWP-ruin, My Secret Of Usie (Emerald) wisten alle manches foutloos af te werken. 

Van der Plaetsen sprong zo naar de regionale titel met ruim 1 punt voorsprong op Lucille Billet en de 16-jarige KWPN-merrie, Ciolga (Indoctro). Op de derde trede van het kampioenschap volgde Evi Peeters met haar 10-jarige dochter van Emerald, Nirvana Van het Heikanthof.

De combinatie werd opgevolgd door Yannick de Bie in het zadel van Frivole (Quasimodo vd Molendreef) op vier en Niels Verwerft met Mallika Van de Neerheide (Emerald) op vijf.

"Dit jaar heb ik echt naar het kampioenschap toe gewerkt," vertelt Van der Plaetsen na afloop. "De laatste weken zaten sportief niet echt mee, dus dit komt echt als een motivatie boost."

"Het was geen eenvoudig kampioenschap," gaat de springruiter verder. "Het weer speelde parten en de piste was iets kleiner dan we gewend zijn, toch met een uitzonderlijk goede bodem. Ik had het geluk dat de normale concurrenten wat teleur stelden, hoewel andere combinaties dan weer boven de verwachtingen uitstegen. We namen het dus dag per dag, sprong per sprong. De tactiek was voornamelijk op mezelf te focussen en me niet teveel te laten afleiden door wat anderen deden."

"Volgende op de agenda? Dat is Brussel..."

F. © Jumping Brecht