Leon Binard is Belgisch Young Rider Eventing kampioen

Leon Binard is Belgisch Young Rider Eventing kampioen

Iets natter dan anders... maar afgelopen weekend was er opnieuw tijd voor de jaarlijkse afspraak met Eventing L'Equino. Op de kalender steevast het eventing Belgisch kampioenschap voor Junioren, Young Riders en zesjarigen! Leon Binard kroonde zich tot uiteindelijke Young Rider kampioen.

In 2020 verlengde de eventer zijn Belgische titel bij de junioren. Dit jaar is Binard en zijn Laris (Lahnstein) de kampioen bij de Young Riders. Het duo startte het kampioenschap op de tweede plaats na het dressuur met 67,26%. Met één fout in de jumping hielden ze op dag twee de tweede plaats aan. 

Een derde plaats in de uiterst moeilijke cross, verzekerde uiteindelijk met 42,7 de eindzege en gouden medaille.

Bo Goeman volgt op zilver. In het zadel van Coco Fleur NC Z (Comodo D) startte Goema op kop maar kampte met pech in het springparcours. De combinatie zakte zo naar de vijfde plaats en een tweede plaats in de cross bracht daar geen redding in. 

De bronzen medaille kwam na afloop op naam van Davy Goris en Contador (Casino). Gori zette de beste cross neer en kwam als derde uit de startblokken na het dressuur, maar moest zijn schade slikken na vier springfouten in het parcours.

Uitslag

F. © Paardensport Vlaanderen