Nico Van Der Plaetsen domineert in Loenhout

Nico Van Der Plaetsen domineert in Loenhout

Afgelopen weekend kwamen de Antwerpse springruiters in Loenhout aan de start. Na een barrage met drie sprong Nico Van der Plaetsen in de 1.25m Grote Prijs naar de winst. Slechts twee combinaties hielden het foutloos. Van der Plaetsen won uiteindelijk op ruim één seconde verschil met Gina Timperman's My Secret of Usie (Emerald).

Eveneens foutloos volgde Hippique.Immo-ruiter, Laurent Nuyens op de tweede plek. Nuyens en de AES-merrie, Daddy s Day Dream P (Just Daddy P) bleven zo voor op Lotte Luyten met onder het zadel de zevenjarige Coriki Z (Corydon van T&L).

Ook de vierde plaats kwam op naam van Nuyens. Op de rug van de vader van Daddy's Day Dream P, Just Daddy P (Nagano) strandde de springruiter net buiten het podium voor Anisa Houtmeyers met Calippy vh Maarlo Z (Calidos).

Lynn Leys en Nico Van der Plaetsen scoren

Eerder won Lynn Leys de 1.25m Kleine Tour met de 14-jarige dochter van Tolan R, Dermie. Leys bleef in deze proef ruim zes seconden voor op Lenka Potoms met de zevenjarige Gabrilo Kmh Z (Galisco van Paemel). De derde trede van het podium kwam op naam van Robin Schepers en haar Nalu By P &S (I Am Moerhoeve's Star).

Op vrijdag wist Nico Van Der Plaetsen ook al de 1.25m rubriek op naam te schrijven. Eveneens met de 10-jarige BWP-ruin, My Secret of Usie sprong de Antwerpenaar ditmaal één honderdste van een seconde onder de chrono van Daniel Stappaerts met de 12-jarige Stash 3 Z (Stakkato). Thieu Huijbregts vervolledigde het podium in het zadel van de zesjarige Cocolino V.V.Z (Comme Il Faut).

Alle resultaten