Kyle Cuypers 'on top' in Zonhoven

Kyle Cuypers 'on top' in Zonhoven
In Zonhoven was er geen houden aan Kyle Cuypers met zijn vertrouwde BWP-merrie, Mystic Lady Van 't Buxushof (Toulon). In de KR 1.20m hoofdrubriek sprong Cuypers met de 10-jarige merrie naar de winst op ruim twee seconden voorsprong. Cuypers sprong eveneens naar een gedeelde derde plaats.

Op het podium volgde Kaat Pluymers met de dochter van Cadence van 't Gelutt Z, Cheyenne vd Berkenen Z. Het paar werd opgevolgd door een ex aequo tussen Robin Zeelmaekers en Kyle Cuypers. Zeelmaekers deelde met Best Monica 1 Z (Best Man Z) de derde trede van het podium met Cuypers in het zadel van Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte).

Eveneens foutloos werkte Inge Schepers de top vijf af in het zadel van de 12-jarige BWP-merrie, Kalinka vd Zwartbleshoeve (Zidane).

Jorne Schroyen en Qadira scoren bij zesjarigen

Bij de zesjarigen plaatste Cuypers zich opnieuw op de derde plaats met de BWP-ruin, Qudro van 't Buxushof (Elvis ter Putte x Bentley vd Heffinck). Proefwinst kwam op naam van Jorne Schroyen met onder het zadel de BWP-merrie, Qadira Van De Schemmersberg (Nabab de Reve x Randel Z). De tweede plaats kwam op naam van Jannick Engelen en de Zangersheide-ruin, Dijon vd Verbindingshoeve Z (Dominator 2000 Z x Zeoliet).

Axelle Rutten schittert in hoogste pony proef

Bij de ponies stond de hoogste rubriek 1.10m hoog gebouwd. Vier combinaties wisten het parcours foutloos en binnen de toegestane tijd af te werken. Axelle Rutten plaatste de snelste chrono met de 18-jarige Inneke van het Voorbos (Top Natrio). Met een nipt verschil volgde Julie Geurts in het zadel van Kinou Des Marronniers (Rambo) voor Lotte Vanstraelen met Erica (Definitief).

Net buiten het podium strandde Louise Hendrix op de vierde plaats. Hendrix strandde net buiten het podium met de negenjarige Romeo Van Begeveld (Vedet van de Vondelhoeve) en bleef zo Tesse Geboers met Swarovski (Amor d.j.) voor.

Alle resultaten