Nico Baerts houdt overwinning in eigen land tijdens 2* 1.45m Sentower Park

Nico Baerts houdt overwinning in eigen land tijdens 2* 1.45m Sentower Park

Bij Sentower Park werd deze vroege namiddag de laatste 2* proef in voorbereiding voor de Grote Prijs verreden. Over een hoogte van 1.45m slaagden zeven combinaties er in dubbel foutloos te blijven, met Nico Baerts en de tienjarige ruin Casillias Z (Crowntano Z) die eindigden als snelste van het pak.

Het werd een bikkelharde strijd in de 2* 1.45m proef in afwachting van de Grote Prijs, waarbij de plaatsen op het podium met slechts honderdsten verschil werden beslecht. Finaal slaagde Nico Baerts er in om de overwinning in eigen land te houden, door de vosruin Casillias Z in 33.50 seconden als snelste door de finish te sturen. Met een verschil van tien honderdsten ging het zilver naar de Duitser Michael Jung en de elfjarige Chuck Chai (Cador 5), die op hun beurt een krappe acht honderdsten sneller waren dan de Nederlander Loewie Joppen op de rug van de tienjarige hengst Osiris FZ (Dallas).

Net buiten het podium deelden de zusjes Thijssen de laatste twee top vijf plaatsen. Sanne Thijssen reed met de KWPN hengst Hi There (Nabab de Reve) naar de vierde plek in 33.74 seconden. Een ruime seconde later plaatste Mel Thijssen zich in het zadel van de KWPN ruin For President (Numero Uno) als vijfde.

Vind de volledige uitslag hier.