Moeder en zoon Guery samen op podium in Bronze 1.40m Oliva

Moeder en zoon Guery samen op podium in Bronze 1.40m Oliva

In Oliva hielden Mathieu en Patricia Guery een familiefeestje tijdens de Bronze 1.40m rubriek. Zoonlief Mathieu sleepte er op de rug van de negenjarige Tender Dream Hero Z (Thunder van de Zuuthoeve) feilloos het goud in de wacht, en werd door mama Patricia vergezeld op het podium als derde.

Als snelste van slechts negen foutlozen vloog Mathieu Guery met Tender Dream Hero Z in een vlijmscherpe 64.36 seconden naar de winst in deze 1.40m hoge rubriek. De time to beat van Nina Mallevaey werd zo meteen van het bord geveegd, wat maakte dat de Franse amazone op de rug van Atlanta des Sequoias Z (Aktion Pur Z) naar het zilver werd verwezen. Als één van de laatste aan zet deed ook Patricia Guery in het zadel van de KWPN ruin Kartouche (For Pleasure) nog een gooi naar de winst, maar kwam uiteindelijk een ruime twee seconden te kort.

De Spanjaard Pello Elorduy Ibarzabal stuurde de vosmerrie Champenoise de Rampan (Voltigeur de Rampan) in 67.95 seconden naar de vierde plek. Achteraan de top vijf volgde Patricia Guery nog een tweede maal, daar samen met de negenjarige Vellington de Carat Z (Vivaldi du Seigneur).

Vind de volledige uitslag van de Bronze 1.40m hier.

Net iets voor deze 1.40m rubriek eindigde ook de Bronze proef over 1.10m hoogte. Daar zorgde Karline de Brabander-Vereecke opnieuw voor het sterkste Belgische resultaat. Op de rug van de vijfjarige merrie Roxana Van HD (Taran de la Pomme) sprong ze dubbel nul in de zesde snelste tijd.

Vind de volledige uitslag van de Bronze 1.10m hier.

Foto: © Clicphoto