Net geen goud voor Sander Kenis bij jonge paarden in Kronenberg

Net geen goud voor Sander Kenis bij jonge paarden in Kronenberg

Tijdens de laatste proef voor jonge paarden bij Peelbergen was het aan de jongste telgen van 5- en 6-jaar oud. Net als gisteren leverde Sander Kenis met de 6-jarige Cool Lady (Colman) de beste Belgische prestatie, en werd hij hier met het bijna kleinste verschil opnieuw nipt tweede.

De Nederlander Leopold Van Asten sprong met de 6-jarige KWPN schimmelmerrie VDL Groep Latoya (For Pleasure) als snelste foutloze combinatie in 33.62 seconden tijdens de tweede fase naar een nipte overwinning. Slechts een verschil van twee honderdsten weerhield onze landgenoot Sander Kenis van winst op de rug van zijn Holsteiner schimmelmerrie Cool Lady. Ook Lars Kersten zette twee knappe fases neer met de 6-jarige Zangersheide merrie Cornets Pop af Z (Cornet Obolensky), en werd met een tijd van 34.26 seconden derde.

Naast het podium volgde de Oostenrijker Alexander Ofner in het zadel van de 5-jarige Canberra (Cornet Obolensky) op een vierde plek, voor de Brit Elliott Gordon op de 6-jarige Monterey Bay (Monte Bellini).

Vind de volledige uitslag hier.