België op dertien in Nations Cup Vilamoura

België op dertien in Nations Cup Vilamoura

In Vilamoura werd de week afgesloten met een Nations Cup rubriek. Veertien landen namen het in de Portugese stad tegen elkaar op en ook België was van de partij. Na enkele tegenslagen strandden we uiteindelijk op de dertiende plaats. 

Celine Schoonbroodt - De Azevedo mocht voor ons land de spits afbijten. In het zadel van Clinto T Z (v. Clintissimo) kreeg de amazone negen strafpunten tegen en voerde de druk daarmee op voor haar teamgenoten. Achteraf kreeg zij het schrapresultaat toegepast. Manuel Thiry voegde met HH Bresil de Riverland (v. Canturano) zeven strafpunten toe aan het Belgische totaal. Thomas de Wit kwam als derde aan de start en behaalde het beste Belgische resultaat. Op de rug van Tools Dw Z (v. Toulon) maakte hij één springfoutje. Jeroen Appelen mocht besluiten op Lunatique de Kwakenbeek (v. Cicero Z Van Paemel) en kreeg acht strafpunten achter zijn naam, wat het totaal van België op 29 strafpunten bracht waarin Schoonbroodt haar resultaat niet meegerekend werd. Het Belgische team kwam niet meer in aanmerking om de tweede ronde te mogen rijden. 

De winst was voor Frankrijk die een heel sterk parcours aflegde met slechts 12 strafpunten op het einde van de rit. Juliette Faligot reed dubbel foutloos op Arqana de Riverland (v. Cornet Obolensky) maar ook Margaux Rocuet was met Djibouti de Kerizac (v. Quaprice Bois Margot) op geen foutje te betrappen. Maelle Martin maakte in beide rondes één fout op Bise des Bardellieres (v. Lamm de Fetan). Het schrapresultaat was dat van Jules Orsolini en Charlotte 198 (v. Casall) met 20 strafpunten. 

Op twee kwam het team van de Verenigde Staten. Enkel Mavis Spencer hield Carissimo 25 (v. Cascadello) dubbel foutloos. Voor Mimi Gochman was er één balk uit de lepels in de eerste ronde maar Celina BH (v. Canstakko) maakte verder geen fouten. Cathleen Driscoll sloot af met 12 strafpunten op Arome (v. Norway de La Lande) terwijl Kelly Arani er 13 had in het zadel van Impossible Dream (v. Cardento) en het schrapresultaat had. 

Brons ging naar Ierland. Trevor Breen had vier strafpunten met Germaine W (v. Eldorado vd Zeshoek). Alexander Butler had er zes met Coolivio PS (v. Conthargos). Voor zowel David Simpson als Richard Howley hadden twaalf strafpunten op het einde van de rit. Simpson had Indian Quality Z (v. I'm Special de Muze) onder het zadel, Howley reed met Fame (v. Harley).

Volledige uitslag