Annelies Vorsselmans zet Grand Prix op haar naam

Annelies Vorsselmans zet Grand Prix op haar naam

De hoofdrubriek in het Azelhof werd gewonnen door Annelies Vorsselmans. De Belgische amazone liet alle concurrentie achter haar in de Longines Ranking Grand Prix over 1.45m. 

Twaalf van de ruim zestig deelnemers konden doorstoten naar de barrage. Vorsselmans rekende op Acuero (v. Acorado) om een startplaats in die tweede fase te kunnen bemachtigen. De twaalfjarige ruin besloot zijn barrage in 37,42 en zette daarmee meteen de te kloppen tijd. Met 38,24 op de chrono was Oliver Lazarus' barrage op Butterfly Ennemmel (v. Quaprice Bois Margot) goed voor het zilver. Tim Rieskamp - Goedeking stuurde op zijn beurt IB Ventago (v. Van Helsing) foutloos het parcours door in 40,17 en werd derde. 

Voor Antoine Deprez was er een vierde plaats in het zadel van Stitch Ad Z (v. Scendix). Maybel van het Molenhof (v. Figaro C) leverde een negende plaats op voor Louise Lenaerts nadat het duo een springfout aangerekend kreeg.

Alle resultaten

De afsluitende proef verzamelde nog een laatste keer de aanwezige ruiters in een 1*-rubriek. Over 1.30m bleef de overwinning in eigen land en kwam op naam van Tibo Hendrickx met Armani des Maraichers (v. Kashmir van Schuttershof). Gudrun Patteet verscheen er voor het eerst in het zadel van Sea Coast Naturelle van het Reigershof (v. I'm Special De Muze) en had er direct een bronzen medaille mee beet. In een barrage met slechts zeven combinaties kwam Lola de Braekeleer ook piepen in de top tien en pakte de zesde plaats op Morzine de La Pomme (v. Norton d'Eole).

Alle resultaten