Nathan van Vynckt schrijft Krismar Grote Prijs op naam in Torhout

Nathan van Vynckt schrijft Krismar Grote Prijs op naam in Torhout

Stoeterij Deloof vormde afgelopen weekend het toneel voor een uitverkocht springweekend ingericht door de WVUR. Op zaterdagavond ging Nathan van Vynckt met hoofdwinst aan de haal in de Krismar Grote Prijs. 

Op de rug van de BWP merrie Mayla Da Vida (Quality Time) uit de fokkerij van Paul Coppieters werkte van Vynckt het 1.25m hoge parcours vlekkeloos af in beide fasen. Zoë Devriendt volgde gezwind op twee met de 8-jarige Et Voila van de Ringhoeve (Elvis ter Putte). De top drie was volledig met op drie Louise Vanthuyne en Datura de Roulard (Exploit de Roulard). Sander Logghe stuurde Nefertete VH Heuvelland (Numero Uno) naar vier voor Louis-Victor Stockman en de 8-jarige Diamant de Semilly dochter Quelle Diamant MxL. 

De Prijs Result Equine bezorgde het winnende duo eerder al het brons in het 1.15m hoge parcours. De overwinning werd geboekt door Sophie Vanhoutte op Diaz Van T Hoveke (Fuego du Prelet). Sander Logghe en Caslila Z (Cascor Z) werden tweede.

Melanie Deloof opnieuw de beste met 6-jarige Stella M van Berg op Zoom

Bij de 6-jarige paarden werd de winst opnieuw met afstand gegrepen door Melanie Deloof en Stella M van Berg op Zoom. De dochter van Thunder vd Zuuthoeve komt uit eigen fokkerij van de West-Vlaamse amazone. Jasper Rooms plaatste zich in het zadel van Special Touch van de Haverbilken (Untouchable, fokker: Stal De Haverbilken) op plaats twee. Pieter Stubbe en de door Edwin Mahieu gefokte Sauvage van 't Siamshof (Stakkato Gold) behaalden het brons. Voor de Kannan-zoon Shadow van de Boshoeve werd onder An-Shopie van Hollebeke de vierde plaats genoteerd. Ook op vijf kwam een Thunder vd Zuuthoeve-dochter en stond Stella van de Calchie onder Philippe Vandoorne. 

Emily Dereere op één in Fun Tour

De Fun Tour, verreden op zondag, had Emily Dereere met Katharina van de Durmstede (Equistro) op één van de 1.10m hoofdrubriek. Angelina - Dinara Sesselle en Colino 10 werden tweede voor Femke Deny en Nouvelle van't Zorgvliet (Flipper d'Elle). 

De hoogste ponyproef, meegerekend voor het jeugdcriterium, kwam op naam van Laurence Declercq en de 7-jarige Harmonie Du Levant (Uhland D'Aven). Zij bleven als enige dubbel foutloos in het 1.10m hoge parcours. Noor de Rous en Nero van het Pleintje (Ten Ankers Jerolianca) kwamen op twee. Op drie stond Celeste Thys op de 8-jarige Frolic. 

Alle resultaten