Mirte Meessens wint grote prijs Destelbergen

Mirte Meessens wint grote prijs Destelbergen

Het Barelhof organiseerde afgelopen weekend hun eerste Wintercriterium. Winnares van de dag bleek Mirte Meessens, die met Double Trouble (Diamant de Semilly) de winst greep in de 1.25m grote prijs op zaterdag avond. 

Een vlekkeloos parcours en een snelle tijd van 31.09 seconden waren voldoende voor Mirte Meessens en BWP'er Double Trouble om het goud in de wacht te slepen. Net geen seconde na het winnende duo kon Natan Derycke de chrono stoppen op 31.96 seconden, wat hem en de 7-jarige Kasper (Numero Uno) het zilver opleverde. Helena Goossens had exact 20 honderdsten meer nodig dan Derycke, en vervolledigde zo in het zadel van de witte BWP merrie Lune de Mai M (President) de top drie.

In de 1.15m proef lag het podium nog geen seconde uit elkaar. De winst naar Tara Dhollander en de zwarte 8-jarige Kannan zoon, Quintero Van De Vossenhoek, die afklokten op 29.02 seconden. Indra Van Durme stuurde Ninjo de l'esku (Zirocco Blue VDL) in 29.64 seconden door het parcours en mocht zo zilver in ontvangst nemen. Een foutloze tijd van 29.93 seconden bood Anouk Meessens met de vosmerrie Miss' Mara Vd Elzenakker (Canabis Z) de derde plaats op het podium.

Nederlandse Amy Tan blijft Belgen voor in hoogste ponyproef

De 1m hoge hoofdrubriek voor pony's werd gewonnen door de Nederlandse Amy Tan op de New forest pony Storm (De Mensighe's Rinaldo). Zij bleven als enige dubbel nul in een razendsnelle tijd van 27.02 seconden tijdens de tweede fase. Enkel Kato De Vos wist eveneens de nul te behouden, en sprong met Watou Van de Vely (Ive Van de Delthove) naar zilver.

Enkel Belgische laureaten tijdens de 90cm dan weer, met Marie Reygaerts en de Welshpony Larentina op kop. Louise Van Geysel nam op Joly's Joke het zilver voor haar rekening, voor Charlotte Van Guysel met Loeza de Appaloosa.

Vind alle uitslagen hier.