Demi Smeets grijpt goud tijdens Ciba Ponymasters

Demi Smeets grijpt goud tijdens Ciba Ponymasters

Op vrijdag 21 oktober werd de eerste manche van de Ciba ponymasters bij Rijhal De Damburg verreden. Een gevulde avond kende zijn ontknoping tijdens de 1.00m rubriek, die op naam werd geschreven van Demi Smeets op de rug van Nico.

Foutloos blijven tijdens de 1.00m hoge proef bleek allesbehalve vanzelfsprekend. Uiteindelijk kon enkel de top drie deze klus klaren, waarbij Demi Smeets op Nico de winnende tijd neerzette. Een ruime seconde na Smeets volgde Giel Kerkhofs in het zadel van Kantje's Ember met zilver. Minne Vossen sloot de top drie af met een voorzichtige foutloze omloop, mede rekenend op Injas om de balken in de lepels te laten liggen. 

In de proef over 90cm werd het hout minder aangeraakt, en werd het verschil tussen een klassering of geen bepaald op tijd. Een super snelle chrono van 21.76 seconden leverden Tiara Verheijen en Kantje's Cobra het goud op, een kleine seconde voor Rhune Bleyen met Flame. Luna Peeters sloot met een tijd van 23.39 seconden het podium af op de rug van Kyara.

Vind alle resultaten hier.