Mathias Verheyden onklopbaar bij Ruitersclub Bilzen

Mathias Verheyden onklopbaar bij Ruitersclub Bilzen

De Kempische ruiters verzamelden afgelopen verlengd weekend op de pistes van de Ruitersclub in Bilzen. Op zaterdag kroonde Mathias Verheyden zich tot winnaar van de hoofdrubriek. Julie De Brone leidde op zondag de ereronde van de hoogste ponyproef.

Zaterdagavond werd afgesloten door de 1.20m rubriek. Met z'n dertienen kwamen ze aan de start van deze rubriek verreden over twee fasen, zes van hen konden dubbel foutloos blijven. De snelste tijd in de tweede fase werd neergezet door Mathias Verheyden. In het zadel van Lincoln van 't Heike (v. Cardento) finishte hij in 31,76 seconden. Met 33,08 seconden op de klok voor Emmaly Panis en Apollo V Z (v. Andiamo Z) stond hen een tweede plaats te wachten. De top drie werd verder ingevuld door Dries Vanthienen op Elordonne S (v. Lord Z). De laatste die in de prijzen viel was Mirthe Raymaekers, in het zadel van Caramel v.d. Dresseling (v. Pablo van Berkenbroek) werd ze vierde. 

Over 1.15m konden waren slechts twee combinaties op geen fout te betrappen. Karen Josse was niet de snelste maar bleef wel foutloos in het zadel van Incredible (v. Tyson), wat hen de overwinning opleverde. Ook Valerie Peeters stuurde Bieke vh Scheefkasteel Z (v. Berlin) feilloos doorheen het parcours en werd tweede. Raymaekers had de snelste tijd op wederom Caramel v.d. Dresseling maar een springfout liet hen op drie stranden. Noa Pistorius werd met Arkos Barones Z (v. Arko III) vierde gevolgd door Kaat Geurts met Chaplin-K van t Kattenheye Z (v. Cigaret JV H Z). 

Zaterdag

Een dag eerder werd er ook over een hoogte van 1.20m gesprongen maar werd een jachtparcours verreden, die gewonnen werd door Lisa Ceunen met Dina vd Cumul (v. Denver). Op de tweede plaats zagen we Jordy Verboven met Jablo vd Oude Hoeve (v. Echo van t Neerenbosch). De laatste prijzen werden verdeeld onder Flo Corthauts met Tintin van Overis Z (v. Taloubet Z) en nogmaals Ceunen met dit keer Cabriz van het Ringboomhof Z (v. Calvados Z) onder het zadel. 

Eline Lopes zegevierde over 1.15m met Icksilbera vh Meerdaalwoud (v. Cardento). Ze bleven ruim twee en een halve-seconde voor op Patrick Jonckmans en Vedette van het Langwater Z (v. Vannan). Flo Corthauts reed hier naar haar eerste bronzen medaille met Tintin van Overis Z. Voor Lopes noteerden we ook nog de vierde plaats met Tindra WP Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve), voor Ina Meylaerts op Capitana G Z (v. Casmir Z). 

Zondag - Pony's 

Op zondag waren de pony's aan zet! Met hindernissen op 1m hoogte sprong Julie De Brone naar de overwinning in het zadel van Inneke van het Voorbos (v. Top Natrio). Het duo werd op de voet gevolgd door Annabel Moors met Fientje-een, die tweede werd. Als laatste bleef Eline De Brone dubbel foutloos op Ikkepuk v t Plutoniahof (v. Nevado van de Rostal) en werd derde. Voor Demi Smeets was er een vierde plaats met Nico, gevolgd door Sterre Vanheusden op Tim T (v. Justice HR). 

De Brone was met Inneke van het Voorbos ook de beste over 90cm, waar ze met 2,5 seconde Maya Kinable achter haar liet. Kinable had Valerie van Blommerschot (v. Movie Star) onder het zadel om tweede te worden. Eline De Brone greep ook hier eerder al het brons met Ikkepuk. Cara Vanwetswinkel besloot de top vier op Moorlands Gaudi (v. Verdi) en was de laatste dubbel foutloze combinatie. 


Alle resultaten