Simone Pearce verlaat Gestüt Bonhomme en gaat verder op eigen benen

Simone Pearce verlaat Gestüt Bonhomme en gaat verder op eigen benen

Simone Pearce zal niet langer voor Gestüt Bonhomme aan de start komen, dat meldt de stal zelf op hun sociale media. De amazone was nog geen jaar bij Gestüt Bonhomme aangekomen, nadat ze Gestüt Sprehe achter haar liet. Bij Bonhomme reed de Australische amazone naar enkele successen en kwalificeerde zich onder andere met Fiderdance (v. Fidertanz I) voor het WK in Herning en werd met datzelfde paard zevende op de FEI Wereldbekerfinale in het Amerikaanse Omaha. 

"Helaas, zeer kort na een succesvolle passage op de FEI Wereldbekerfinale in Omaha, vertrekt Simone Pearce uit ons team en gaat op zichzelf beginnen, weliswaar met een sponsor aan haar zijde.", meldt Gestüt Bonhomme in hun bericht. Over een grote maand, halverwege juni, verlaat de amazone Bonhomme Stud. 

"We hadden Simone en haar Grand Prix-sterren zoals Fiderdance, Cadeau Noir, Morricone of Grey Flannel graag begeleid en ondersteund op hun weg naar de Olympische Spelen, én verder", klinkt het betreurd. "Niettemin zijn we ervan overtuigd dat Simone een grote carrière voor zich heeft en wensen haar het allerbeste. We willen haar bedanken voor de grote successen die we samen hebben geboekt", sluiten ze af. 

De stal gaat nu noodgedwongen op zoek naar een nieuwe, getalenteerde ruiter die aansluit bij hun filosofie en grote, sportieve visie. Iedereen met talent en een goede ingesteldheid is welkom, Grand Prix-ervaring is niet vereist. 


Bron: Gestüt Bonhomme