Kyle Cuypers driemaal naar de winst in Gouden Laars Zoutleeuw

Kyle Cuypers driemaal naar de winst in Gouden Laars Zoutleeuw

Op zaterdag won Isee Doem de Gouden Laars voor pony's. Op zondag hield Kyle Cuypers de concurrentie achter zich in de 1.40m hoofdrubriek. Samen met Quadro van 't Buxushof (Elvis Ter Putte) bleef Cuypers net geen seconde voor op Louise Lenaerts.

Tien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van deze 1.40m rubriek. Vier noteerden er een dubbele nulronde. Cuypers en zijn zevenjarige BWP-ruin bleven voor op Louise Lenaerts met de BWP-merrie, Maybel Van het Molenhof (Figaro C). Tristan Guisson vervolledigde de top drie met zijn eigen gefokte Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Rêve). 

Het paar werd opgevolgd door Antoine Goffin die met Tango du Tertre (Calvaro) voor bleef op de Britse Olivia Poole en Lethal Weapon.

Eerder sprong Kyle Cuypers ook al naar de winst in de 1.30m rubriek. Op de rug van zijn vertrouwde Mystic Lady van 't Buxushof (Toulon) verwees Cuypers Xander Van Es naar de tweede plaats. Als kers op de taart schreef hij met Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte) ook de derde plaats op naam. Xander van Es strandde op plek twee met de 15-jarige Cantchelaro (Chagall van de Burggrave).

Ook de 1.20m proef kwam op naam van Kyle Cuypers en de 11-jarige Toulon-merrie, Mystic Lady van 't Buxushof. Op ruim vijf seconden verschil volgde Manon Engels met Koquette (Gladstone) voor Seppe Wouters en Reaninn van 't Heyveld (Cornet Obolensky).