Lieven Devos start ochtend met zilver in CSI4* Sentower Park

Lieven Devos start ochtend met zilver in CSI4* Sentower Park

De Belgische combinaties moesten deze ochtend in het Sentower Park de winst uit handen geven. Lieven Devos kon in de CSI4* 1.35m rubriek het podium bereiken en was goed voor zilver, net als Juliette Herpoel in de CSI1* 1.15m rubriek. 

Slechts 23 combinaties kwamen aan de start in het 1.35m hoge parcours, verreden over twee fasen. Lieven Devos had Hannibal (v. Numero Uno) gezadeld voor deze rubriek. De tienjarige hengst bleef van al het hout af en finishte in 30,06s. Enkel Mohammed Ghanem Al Hajri was nog net iets sneller en reed de BWP merrie Lelielounka Stw (v. Emerald) in 28,87s foutloos naar de finish en de winst. De Deense Clara Hallundbaek bracht de BWP merrie Noortje van het Houterhof (v. Emerald) naar het brons. 

Binnen de top tien eiste Maartje Verberckmoes de zevende plaats op in het zadel van Tagliatelle Hh Z, een negenjarige Zangersheide hengst. Nicola Philippaerts besloot de top tien in het zadel van de BWP merrie Moya Vd Bisschop (v. Darco). De laatste om zich te plaatsen was Lieven Devos met een twaalfde plaats voor Eldorrado Mvnz. 

In de CSI1* 1.15m rubriek was het Juliette Herpoel die voor het Belgisch kleur op het podium zorgde en tweede werd in het zadel van Carrera Kdw Z (v. Corland). De winst wa voor de Zangersheide merrie Casall Lady Z (v. Casall). De top drie werd gedomineerd door Belgische paarden want het brons was voor de BWP ruin Lopez vd Oude Heihoef (v. Cardento 933) onder Maria Aminoff. 

Giel Vangeebergen stuurde Gazelle (v. A Lee Spring Power) naar de vierde plaats, Liesel van Mechelen zagen we terug op zes met Cirus de Virton (v. Tresor de Virton). 

Resultaten