Aurelien Lejeune wint Small Grand Prix Kuringen

Aurelien Lejeune wint Small Grand Prix Kuringen

In Kuringen staat deze week de Diamond League op het programma. Op vrijdag sprong Aurelien Lejeune naar de 1.45m hoofdzege. Lejeune won de Small Grand Prix in het zadel van zijn 11-jarige Capri Z (Catoki).

Na een barrage met 19 bleef Lejeune met zijn eigen gefokte merrie nipt voor op Killian Norris (IRL) en de 9-jarige BWP-ruin, O'Neill van 't Heike (Hunter's Scendix). De derde trede van het podium kwam op naam van Kim Thiry en Chayne Z (Clarissimo  Z). 

De combinatie verwees zo thuis-ruiter, Seppe Wouters naar de vierde plaats. In het het zadel van E-Ginton Z (Emerald van 't Ruytershof) bleef Wouters Benjamin Pieters met Okinawa van de Meerhoeve (Dieu-Merci van T&L) voor.

Eerder won Bert Panneels de 1.35m proef met zijn eigen Ogina vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles). Panneels en de BWP-merrie werden opgevolgd door Thibeau Spits met onder het zadel zijn Juragold Bormes (Contact vd Heffinck). Jan Motmans en Qmusic Boy van de Zavel (Golden Boy du Geer) vervolledigden de top drie.

In de 1.25m proef hield Jules Stevens de concurrentie achter zich. Stevens en Herusa S (Tornesch) sprongen naar de winst met net geen seconde voorsprong op Sandra Buytaert en Elounda Girl (Berlin). De derde plaats kwam op naam van Guido Hornesch en Nailah (Kannan).

Alle uitslagen