Lennert Francken: "Wat een weekend!!"

Lennert Francken: "Wat een weekend!!"

In de bekerfinale van de VOR was het enkel Francken Lennert die beide fasen foutloos wist te doorstaan. Hij won voor het publiek van Jumping Boechout de VOR-beker met onder het zadel Dark Moon Z (V. Darius).

Afgelopen weekend vond de bekerfinale van de VOR plaats. Na twee omlopen op chrono was Francken een maat te sterk voor zijn concurrentie. Samen met zijn 8-jarige Zangersheide-ruin wist hij als enigste alle balken in de lepels te houden. Zo liet hij Van Der Plaetsen Nico en My Secret of Usie (V. Emerald van t Ruytershof) achter hem op de tweede plaats. De derde plaats was weggelegd voor Van Den Branden Yari en zijn merrie Ohara (V. Action-Breaker). 

Net buiten het podium volgde Caluwé Mario, hij reed Valentina DH Z (V. Va-Vite) naar een vierde plaats. Schepers Robin en Nalu by P&S (V. I Am Moerhoeves Star) vervolledigden de top vijf. 

Afsluitend die zondag was er de 1.15m rubriek. De overwinning was voor Hendrickx Emilia. Zij was in het zadel van Fabulicious Van De Waasdonck (V. Triomphe De Riverland), Vaes Naomi en Cathina K Z (V. Catoki) te snel af. Nauwelaerts Catho en Kaboom N Z (V. Kannan) eindigen op de derde plaats. 

In de kwalificatie voor de beker op zaterdag wist Caluwé beter te scoren. Hetzelfde duo behaalde hier een derde plaats. Ook plaats twee was voor Caluwé, deze keer met Chiquita (V. Clarimo). De overwinning die dag ging naar Harrison Shelley in combinatie met Hero JL (V. Spartacus). Van Der Plaetsen Nico en Van Den Branden Pari besluiten de top vijf. 

Verder op zaterdag wist Storms Stephanie de 1.15m rubriek op haar naam te schrijven samen met In The Mood Van Het Wimpelhof (V. Winningmood Van De Arenberg). Huens Els kon met Lakkato De Litrange CXXIII (V. Stakkato) de tweede plek verzekeren. Op amper één honderdste verschil volgden Spits Patrik en Viking de Belliard (V. Lux Z) hen op de voet. 

In de proef 1.25m dat vrijdag verreden werd, domineerde Caers Jan. Hij wist zowel plaats één en twee binnen te halen. Dat deed hij met respectievelijk Coming Home Z (V. Calvaro Z) en Ecco (V. Andiamo). De top drie sloot af met De Wilde Juliette en Abercrombie (V. Ovidius). 

Resultaten

Copyright foto: Jumping Boechout