Laurent Nuyens eenzaam aan de top in Grote Prijs VOR

Laurent Nuyens eenzaam aan de top in Grote Prijs VOR

Bij Stal Brabo kwamen de ruiters van de VOR afgelopen weekend twee dagen bijeen. Op zondag werd de Grote Prijs gereden, waar Laurent Nuyens als enige voor twee(!) nulrondes zorgde. 

Slechts negen combinaties waagden zich aan het 1.30m hoge parcours. Nuyens kon rekenen op Zalando vh Schaarbroek Z (v. Zandor Z) om de snelste, foutloze ronde neer te zetten. Nuyens had echter nog een ijzer in het vuur zitten en kwam ook op Daddy's Day Dream P (v. Just Daddy P) foutloos over de finish. Enkel hij slaagde erin om, tot tweemaal toe, foutloos te blijven en kwam op dubbel op één te staan. Sven Van Dijck kreeg met Pitou d Emma (v. Tinka's Boy) een springfout aangerekend en werd derde. Met Haya van de Blokvenhoeve Z (v. Hampshire VDL) onderging Van Dijck hetzelfde lot en werd ook nog eens vijfde met de zevenjarige merrie. Nick Moyaert vulde de vierde plaats in op Quanta Costa vd Waterhoeve (v. Vannan). 

Een proef eerder werd er in de Cavalor Cup een Barema A op chrono gereden over 1.15m hoge hindernissen. De snelste rit kwam van Merel Van Assche en Cassius Z (v. Chellano Z). Stephanie Storms achtervolgde op twee met In The Mood van het Wimpelhof (v. Winningmood van de Arenberg). Evelyne Franken volgde drie seconden later met Mira vd Noordheuvel (v. Spartacus) en werd derde.

Zaterdag

Hanne Mertens wist de hoofdrubriek van zaterdag op naam te schrijven. De amazone was ruim twee seconden sneller dan de concurrentie op Just di Fer (v. Tornesch). Op Export DK Z (v. Elvis ter Putte) plaatste Mertens zich ook nog eens op vier. Twee was voor Ronald Krijnen en Qarmilla van het Geeneinde (v. Karmel van de Watering). Joris Vanspringel rondde de top drie af in het zadel van Cumanos Z (v. Cumano). 

Zoé Fontyn was op haar beurt de beste over 1.15m. Op Lakkato de Litrange CXXIII (v. Stakkato) leidde zij de ereronde. Jasper Peeters stuurde Cadell Z (v. Contendro I) naar de tweede plaats gevolgd door Maya Hendrickx en Whisper v t Erstenhof Z (v. Winningmood vd Arenberg) op drie. 

Alle resultaten