Amber Goethals regeert in klasse Z bij LRV Evergem

Amber Goethals regeert in klasse Z bij LRV Evergem

De Oost-Vlaamse LRV ruiters mochten zich dit weekend opmaken voor het ruitertornooi in Evergem. Amber Goethals hield haar mannelijke collega's achter zich en zette zich op één in de klasse Zwaar. 

De 1.30m rubriek had negen combinaties aan de start, waarvan er vijf mochten terugkomen voor de barrage. Goethals had Kosmic Black Ice vd Bucxtale (v. Ogano Sitte) gezadeld en had al meteen de snelste basisronde met de merrie. Ook in de barrage vormden zij het snelste duo en kregen het bord overhandigd. Thomas De Cock kwam net geen seconde later over de finish op Lanson-R (v. Echo van t Spieveld) en mocht als tweede plaatsnemen in de ereronde. Het brons werd afgegeven aan Stef Robberecht met Duro van Hof Ter Naillen (v. Nabab de Reve). In de barrage zagen we nog Dorien Berkers aan het werk met Argos van Hof Tre Naillen (v. Querlybet Hero), zij werden vierden. Ivan Van Hove besloot met de vijfde plaats voor Merijn van de Dielaerthoeve (v. Fantomas de Muze). 

Kilian Franco spurtte naar de winst in de klasse Midden. In het zadel van Quintus van 't Martendonkerf (v. Wandor vd Mispelaere) finishte hij in een razendsnelle tijd van 31,82s. Met 35,46s op de klok kon Bjorn Van Uytvnck hier niet aan tippen en bracht Romee Rose van de Dorpshoeve (v. Quasimodo vd Molendreef) naar de tweede plaats. Stefaan De Smet stuurde Quirani van de Maltahoeve (v. El Torreo de Muze) in een tijd van 36,11s foutloos rond en werd derde.

In de klasse Licht was het Phaedra Polfliet die op kop van de uitslag stond met Sjefke van d'Abelendreef (v. Bamako de Muze). Op twee zagen we Kato De Meyst met Fuchsia v/d Donkhoeve (v. Malito de Reves) voor Robbe Andries en Pit Thunder van de Dorpshoeve (v. Thunder vd Zuuthoeve). 

Alle resultaten