Laure Smans en Matthias Hens scoren in Zandhoven

Laure Smans en Matthias Hens scoren in Zandhoven

De nationale springruiters kwamen afgelopen weekend aan de start in Zandhoven. Na een barrage won Laure Smans de 1.40m Grote Prijs met de 11-jarige zoon van Dakar VDL, Dakento Z.

Smans en de zoon van Dakar VDL (fokker: Paul Laurijssen) bleven net geen drie seconden voor op de Oost-Vlaamse amazone, Zoe Mortreu en Frank Dhaenens' Cela van Koekenhuyze (Casallo Z). Enkel deze twee duo's slaagden erin een dubbel foutloze omloop te presteren. Jan van Dyck vervolledigde de top drie in het zadel van de 10-jarige Eternity (Emerald vh Ruytershof).

Met één springfout bleef het paar voor op Nicolas Dhertoghe en Excellium Van 't Palmenhof (Kashmir Van Schuttershof). Juliette Buyse vervolledigde de top vijf met Kalif (Quickfeuer Van Koekshof).

In de 1.35m Silver rubriek op zondag sprong Matthias Hens met de 8-jarige BWP-ruin, Quiero (Elvis ter Putte) naar de winst. Hens en zijn zoon van Elvis ter Putte bleven ruim één seconde voor op Nick Bossaerts met Qiawatha (Dominator 2000 Z). Francisco Rocha vervolledigde de top drie met onder het zadel Diva Diamant SR Z (Diamant de Semilly).

Nicolas Rombouts hield Geoffrey Cobbaut van de winst in de 1.30m proef. Rombouts loodste Nexon (Deauville de la Vie) naar de winst met enkele tienden van een seconde verschil. Geoffrey Cobbaut volgde met Lambada D (Edjaz Van 't Merelsnest) voor  Donaar Brondeel en zijn BWP-merrie, Romina (Di Cantero van ter Hulst).