Kyle Cuypers presteert ijzersterk in Gouden Laars Woutershof!

Kyle Cuypers presteert ijzersterk in Gouden Laars Woutershof!

Afgelopen weekend verzamelde de Belgische jeugd in het Woutershof, nabij Hasselt. De Gouden Laars was voor velen de perfecte voorbereiding op het aankomende BK in Lier. Seppe Wouters domineerde op eigen terrein het podium van de 1.35/1.40m rubriek, maar diende wel de winst af te staan aan Kyle Cuypers en Quadro van 't Buxushof.

Cuypers en zijn eigen gefokte zoon van Elvis Ter Putte sprongen in de hoofdrubriek naar een nipte winst. Het duo verwees daarbij Seppe Wouters naar de tweede en derde plaats. Op eigen terrein volgde de jeugdruiter met Kalvados Keros (Arezzo VDL) op twee en met Quabec van de Rozenberg (Mosito van het Hellehof) op drie.

Net buiten de top drie volgde Elodie Guillaume met Chronos de L'Aubier (Controe) op een vierde plaats voor Robin Vermeir en haar vertrouwde Diamantina Z (Diamant de Semilly).

Eerder schreef Cuypers ook de 1.30m rubriek op naam. In het zadel van de zevenjarige BWP-merrie, Reva van 't Buxushof (I'M Special de Muze) bleef Cuypers enkele tienden van een seconde voor op Lauranne Spits en Javanna van de Torredreef (Wandor van de Mispelaere). Cuypers schreef ook de derde plaats op naam met Quadro van 't Buxushof (Elvis Ter Putte).

Ook in de 1.20m proef hield Cuypers de concurrentie achter zich. Samen met Pleasure van 't Buxushof Z (Plot Blue) verwees hij Thian van Hoydonck met Mc Gregor (Andretti Z) naar de tweede plaats. De derde trede van het 1.20m podium, kwam op naam van Xander Van Es en O Cyntaya van 't Nederhof (Cluysenaer PNI).

Xander Van Es domineerde dan weer de 1.10m eindranking. Samen met Naughty Girl of Two Notes Z won de Vlaams Brabantse jeugdruiter de rubriek. In het zadel van D-Isci van de Kattevennen Z (Darco) schreef hij de tweede plaats op naam. Jonah Becu vervolledigde de top drie met Rigolade Van Hof Ter Boone (Vleut).

Alle uitslagen