Kyle Cuypers met voorsprong de sterkste in Dagen van het Paard

Kyle Cuypers met voorsprong de sterkste in Dagen van het Paard

Op de pistes van de rijvereniging Dagen van het Paard in Leopoldsburg verzamelde de KR voor hun regionale wedstrijd. Op zondag was Kyle Cuypers de beste in de hoofdrubriek. De ponyruiters verzamelden in Sint-Truiden bij Stal Gravenhof, daar was Luka Noben de snelste in de hoofdrubriek. 

Op zondag stonden de hindernissen van de slotrubriek op 1.20m hoogte en werd er over twee fasen gereden. 26 combinaties kwamen aan de start, 14 van hen hielden het dubbel foutloos. Kyle Cuypers had Mystic Lady van t Buxushof (v. Toulon) gezadeld voor deze rubriek en reed de elfjarige merrie naar de overwinning. Het duo zette de winnende tijd van de tweede fase op 31,39 seconden. Glenn Clauw volgde op twee en finishte in 34,77 seconden met Healy D (v. Cicero Z Van Paemel). Elf honderdsten later kwam Ruben Mulders over de finish op Jade van het Hobos Z (v. Journey D Ysenbeek) en werd derde. Met 35,46 seconden op de klok werd William Schuppen met Quelle Vie van het Voortveld (v. Air Jordan Alpha Z) vierde, gevolgd door Kim Nullens en Nashville van het Schaeck (v. Zirocco Blue VDL) op vijf. 

Ook over 1.15m was Cuypers opnieuw de beste met Mystic Lady van t Buxushof. Met ruim anderhalve seconde verschil liet hij hier Steven Konings achter zich op twee, in het zadel van Fifi des Hayettes (v. Adelfos). Nullens veroverde het brons met Nashville van het Schaeck. Cuypers zette ook de vierde plaats op z'n naam, met Domiena van t Buxushof Z (v. Dominator 2000 Z). Dries Menten besloot de top vijf met Fausto Z (v. For Fox Heldenlaan Z). 

Zaterdag

Jorne Jans was een dag eerder de beste over 1.20m. Hij had met Liberty (v. Game - Boy D10) net geen drie seconden voorsprong op Glenn Clauw met Healy D. Diezelfde Clauw stuurde ook Hanukkah Gravelotte (v. Arko III) naar een klassering en werd nog eens vierde. Michelle Cartenstadt reed op G Force naar de derde plaats. Jasmine Ceulemans viel net buiten de prijzen op vijf maar bleef wel ook dubbel foutloos in het zadel van Umoja Z (v. Untouchable Z). 

Jans legde hetzelfde parcours af als Cuypers want ook hij greep naast de winst in de 1.20m-rubriek ook die over 1.15m, opnieuw met Liberty. Lyns Overstijns was met Quality Horta (v. Elvis ter Putte) zijn dichtste achtervolger en werd tweede. Sus Dirickx vervolledigde op Babouche van t Coseveld Z (v. Bamako de Muze) de top drie. Daarnaast reed Dirickx ook naar de vierde plaats met Toulouse van t Coseveld Z (v. Toulon). De vijfde plaats was dan weer voor Alex Berings en Casper Z (v. Clintissimo Z). 

Jonge paarden

In de rubriek voor zesjarige paarden was het Ruben Mulders die Roulette van Koekshof (v. Cicero van Paemel Z) naar de eerste plaats reed. Slechts 24 honderdsten verschil lieten Dorien Leynen en Demoiselle van t Schaaphof Z (v. Diamant de Semilly) op twee. Wim Aegten behaalde op zijn beurt het brons met Zalisko Von Hartmannsberg (v. Zirocco Blue VDL). Alexandru Azoicai was de laatste dubbel foutloze combinatie in het zadel van Dream Boy Dulano Z (v. Dominator 2000 Z) en werd vierde. 

Bij de vijfjarigen domineerde Cuypers het podium, met zowel de gouden als de zilveren medaille op zijn naam. Met Domiena van t Buxushof Z (v. Dominator 2000 Z) was hij ruimschoots de snelste en was vier seconden sneller dan zichzelf op Pleasure van t Buxushof Z (v. Plot Blue). Aegten moest opnieuw genoegen nemen met het brons, hier voor Nixandor AZ (v. Nixon van t Meulenhof). Marie Cremers stuurde Savie van t Lief-Kozen (v. Tornesch) naar de vierde plaats, gevolgd door Ruben Mulders in het zadel van Senator van Koekshof (v. Ne-President van Koekshof). 

Alle uitslagen

Pony's - Stal Gravenhof

Op zondag kwamen de ponyruiters samen op de pistes van Stal Gravenhof in Sint-Truiden. In de 1.10m hoofdrubriek was Luka Noben de beste in het zadel van Joly's Janaika (v. Kantje's Norman). Julie Geurts reed Kinou des Marronniers (v. Rambo) naar de tweede plaats en bleef voor op Lune Tielemans en Hustien (v. Justice Hr). 

Noben moest in de 1m een andere combinatie de overwinning gunnen en werd zelf tweede op Joly's Janaika. Het was Kayden Havet die op Rosi S (v. Karlos) de trofee in handen kreeg. De laatste dubbel foutloze rit kwam van Julie De Brone met Inneke van het Voorbos (v. Top Natrio), die derde werden. Tristan Melotte had met VSP Day Dream (v. Gavanie) één tijdsfout tegen en werd vierde, voor Eline De Brone en Ikkepuk v t Plutoniahof (v. Nevado van de Rostal). 

Alle uitslagen