Z-winst voor Dries Vanthienen in Grimbergen

Z-winst voor Dries Vanthienen in Grimbergen

In het Pajottenland richtte LRV Grimbergen de springwedstrijd in. In de klasse Zwaar werd Dries Vanthienen tot winnaar gekroond, na een spannende barrage. 

Zes combinaties kwamen aan de start van de 1.30m hoofdrubriek waarvan er vier ook de barrage mochten rijden. Dries Vanthienen had Elordonne S (v. Lord Z) onder het zadel en won. Die overwinning kreeg hij echter niet zomaar cadeau want ook Gunter Lemmens had met Here I Am van de Zuuthoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) z'n zinnen op de trofee gezet. Het duo was slechts zeventien honderdsten trager dan Vanthienen en strandde daarmee op twee. Shauni Van Opstal liet met Kwinta van de Bremboshoeve (v. Breemeersen Crescendo) alle balken in de lepels liggen en werd derde. Axelle Claessens vulde de vierde plaats in met Que Pasa van het Meierhof (v. Bamako de Muze) en was de laatste combinatie in de barrage.

Klasse Midden

De familie Craessaerts domineerde het podium over 1.20m. De uitslag werd aangevoerd door Stijn Craessaerts met Phantom van het Dorpelhof (v. Emerald van 't Ruytershof) onder het zadel. Hij bleef net geen vier seconden voor op vader Stefaan, die Jamina Uno (v. Numero Uno) zonder fouten naar de tweede plaats begeleidde. Axelle Claessens was de laatste om foutloos te blijven in het zadel van Oke van het Meierhof (v. Nabab de Reve). Met een springfout kwam Marie Peeters met Nena vd Donkhoeve (v. Hunter's Scendro) op vier, gevolgd door Elien Minnoye en Morris v/h Brouwershof (v. Eldorado van de Zeshoek). 

Klasse Licht

Tim Geraerts was overtuigend de beste in de 1.10m rubriek en reed met ruime voorsprong naar de overwinning op de rug van Quick Star vd Geeneinde Z (v. Quintero Z). Lobke Fillé volgde op twee met Quadee vh Meerdaalwoud (v. Elvis ter Putte) en werd zelf op de hielen gezeten door Tessa Paquay en Parel van 't Maailand (v. Bufero van het Panishof). Jill Leemans hield met Kateau van 't Maneschijnhof (v. Canadian River) Stefaan Craessaerts op afstand en bleef voor hem op vier, Stefaan werd vijfde met Qiana van het Dorpelhof (v. Vigo d'Arsouilles). 

Alle uitslagen