Kyle Cuypers en Quadro van t Buxushof schrijven FSA Finale op naam in Opglabbeek

Kyle Cuypers en Quadro van t Buxushof schrijven FSA Finale op naam in Opglabbeek

Vorige week stond de finale van de Future Star Academy op het programma bij het Sentower Park. Bij de 8-jarigen zegevierde Kyle Cuypers in het zadel van Quadro van t Buxushof terwijl hij bij de 6-jarigen nipt geen tweede overwinning kon toevoegen. 

De achtjarige paarden werden uitgedaagd in een parcours van 1.35m hoogte waarna nog een barrage volgde voor diegenen die foutloos konden afwerken. Net niet de helft van de startende combinaties slaagden in die opzet en streden in de finale barrage. Cuypers kwam aan de start op Quadro van t Buxushof. Deze BWP ruin van Elvis ter Putte bleef ook in de laatste fase van al het hout af en had onder zijn ruiter de snelste tijd. Jan Vlemmix greep in het zadel van Quinar van het Drongengoed (Kannan) met 26 honderdsten naast de winst. De top drie werd besloten door Estland's Mart Sander op Quebec (Mosito van het Hellehof, fokker: Joost Verkinderen). Op vier stond Tess Janssens met Q Star STH (Jonsaunier Dwerse Hagen) en ook Antoni Drage bleef foutloos op Click de La Hamente Z (Cicero) en werd vijfde. 

Bij de zesjarigen stond het parcours op een hoogte van 1.20m gebouwd. Deze rubriek werd verreden over twee fasen. Wesley Carmans had met 1,04s verschil de overwinning gegrepen met Starlight (Diamant de Semilly). Cuypers moest hier genoegen nemen met de tweede plaats voor Domiena van t Buxushof Z (Dominator 2000 Z). Daarnaast werd hij ook nog vierde met Pleasure van t Buxushof Z (Plot Blue). Op drie kwam Ruben Houben met zijn zelf gefokte Special Balou HR, een BWP ruin van Bisquet Balou vd Mispelaere). Thian Van Hoydonck en Shiloh Arkay Z (Sir Obolensky Z) werden vijfde.

Geen Belgische overwinning bij de zevenjarigen, wel brons voor Nico Baerts. Hij hield Nustria Ultra Z (Nixon vh Meulenhof) dubbel foutloos in het 1.30m hoge parcours. Voor hen op twee kwam de Nederlandse Hilke Mouws met de KWPN merrie Meuptricia van Beek (Matisse de Mariposa). De overwinning kwam op naam van Mart Sander en Lodovica (Lohegrin di Villa Emilia). Patrick Jonkmans scoorde hier de vierde plaats met Vedette van het Langwater Z (Vannan) voor Vlemmix en Rainetta van het Mettenhof (Vigo d'Arsouilles). 

Alle resultaten