Kim Thiry aan kop in 2* 1.30m proef bij Sentower Park

Kim Thiry aan kop in 2* 1.30m proef bij Sentower Park

De voorlaatste proef van de dag bij Sentower Park was een schot in de roos voor Kim Thiry. Samen met de 8-jaar-oude Coralie Van Westleven Z (Chellsini Z) nestelde Thiry zich tijdens de 2* rubriek over 1.30m hoogte op eenzame hoogte boven aan de resultatenlijst.

De kleine proef, waarbij slechts zeventien deelnemers aan de start kwamen, werd uiteindelijk door vier combinaties zonder fouten beëindigd. De snelste van deze vier bleek Kim Thiry, die op Coralie Van Westleven Z een onklopbare tijd van 57.89 seconden neerzette. De Duitse Caroline Hölzer kwam nog het dichtst in de buurt van deze tijd, en snelde met de 9-jarige Carrera Z (Crown Z) in 59.58 seconden door de finish. Bijna zes seconden na het zilveren duo bleef ook de Nederlander Lars Kersten nog zonder fouten in het zadel van de 8-jarige schimmelruin Cando 10 (Cachas), wat hem het brons opleverde. 

Als laatste foutloze combinatie sloot Caroline Devos-Poels op de 7-jarige BWP vosmerrie Panamarenka van den Blauwaert (For Passion d'Ive Z) met een zeer voorzichtige chrono van 71.51 seconden achter haar landgenoot aan. Een resultaat dat goed was voor een knappe vierde plek. De top vijf werd vervolledigd door de Britse Jodie Burchmore Eames en de 11-jarige merrie Calcourt Clearview.

Vind de volledige uitslag hier.