Ludo Philippaerts klasseert zich in 5* 1.45m rubriek van La Coruña

Ludo Philippaerts klasseert zich in 5* 1.45m rubriek van La Coruña

In La Coruña werd zonet de eerste 5* rubriek van de Casas Novas - Winter Edition verreden. Ruim vijftig deelnemers gaven het beste van zichzelf over een mooi gebouwd 1.45m parcours, waarvan de Fransman Grégory Cottard in het zadel van Cocaine du Val (Mylord Carthago) finaal met het goud naar huis ging. Voor Ludo Philippaerts was er een klassering als dertiende.

De fransman kwam al als twaalfde van start, en zette daar op de rug van de 10-jarige vosmerrie Cocaine du Val meteen een naderhand niet te kloppen tijd van 60.46 seconden neer. De Ierse topruiter Denis Lynch, die zich als derde na de pauze mocht wagen aan het verbeteren van Cottards resultaat, wist met de 16-jarige KWPN ruin GC Chopin's Bushi (Contendro II) de chrono te stoppen op 61.41 seconden en behaalde zo zilver. Voor eigen publiek schitterde de Spaanse amazone Pilar Lucrecia Cordon met brons op het podium, na een sterke rit in het zadel van de 9-jarige BWP merrie Noblesse du Palis (Baltic VDL) in een tijd van 62.47 seconden.

Ook de eerste plek naast het podium ging naar Spanje, met Diego Ramos Maneiro die de 15-jarige Texas de Trebompe (Gin Tonic Star) een ruime halve seconde na zijn landgenote door de eindmeet stuurde. De Duitse Janne Friederike Meyer-Zimmermann besloot de top vijf samen met haar 9-jarige Hosteiner ruin Chaka Chaka (Casall).

Ludo Philippaerts zorgde in het zadel van de 8-jarige Dhalida Diamant VD Krekebeke Z (Diamant de Semilly) voor de beste Belgische prestatie. Het duo zetten een sterke foutloze omloop neer, en klasseerde zich met een tijd van 73.66 seconden als dertiende.

Vind de volledige uitslag hier.