Kers op de taart voor Jolien Demeyer en Grande J met titel van provinciaal kampioen van West-Vlaanderen

Kers op de taart voor Jolien Demeyer en Grande J met titel van provinciaal kampioen van West-Vlaanderen

Op een zonovergoten zondag stond het provinciaal kampioenschap voor de regio West-Vlaanderen gepland. De regerende indoor én outdoor kampioenen van de klasse zwaar, Jolien Demeyer en Grande J voegden er de provinciale titel van 2022 toe aan hun palmares na een uitmuntende zomer. Voor het publiek van LRV West-Vlaanderen voerden zij de ereronde aan op de terreinen van LRV Ardooie. 

De titels blijven maar rond de oren vliegen voor gouden duo Demeyer en Grande J. Ze hebben hun glansrijke zomer op de meest mooie manier kunnen afsluiten door de titel van Provinciaal Kampioen te pakken. In een thriller van een barrage met slechts 4 deelnemers konden enkel zij een foutloze ronde afleveren. Tijdens de laatste barrage gereden door Aurélie Deloof, hield het publiek ongetwijfeld de adem even in. Op de rug van Ito (v. Marius Claudius) vloog de amazone van LRV Pittem richting de snelste tijd maar de laatste sprong deed hen de das om. Het paar kwam op de tweede plaats te danken aan hun snelle tijd. Winnaar van vorige week, Ruben Lannoo kwam opnieuw met Javeline (v. Cooper vd Heffinck) in de barrage maar had ook één springfout wat hen een derde plaats opleverde. 

Youri Vandamme kwam met Molly van 't Poezelhof (v. Iceberg ST) net buiten het podium van de barrage op vier. 

In de klasse Midden kon Ann-Florence Noppe haar alweer laten gelden op de gronden van Ardooie. De plaatselijke amazone nam tijdens de vorige editie in Ardooie de titel in de klasse Zwaar en doet dat nu 2 jaar later opnieuw. In het zadel van Noblesse reed ze in een barrage van 5 combinaties maar liefst 3,5 seconden sneller dan dichtste opvolger Geert Storme die met Quatro van de Peereboom (v. Chatman) tweede werd. Nog eens 5 seconden later kwam Maxim Deprez over de finish met Parodie van het Speienhof (v. Zirocco Blue VDL) en eindigde derde. Enkel deze drie bleven ook foutloos. 

Chiara Rys kwam met Querelle de Beauty (v. Freeman VDL) net als Tijs Vandenberghe met Odessa van 't Verloren Kost (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) ook aan de start van barrage, zij namen plaats vier en 5 voor hun rekening.

De klasse Licht had een grotere opkomst in de barrage. De tijd van de top drie ligt heel dicht bij elkaar in de buurt, maar het was Matthias Demeulemeester die zich met Pepper (v. Canatano Z) provinciaal kampioen mocht noemen. Samir Brahimi zorgde met Kumi Star v/d Schelpenhoeve (v. Nonstop) voor de grootste spanning en kwam 20 honderdsten te kort om de titel te pakken en werd tweede. Edouard Noppe had de snelste tijd met onder het zadel Grappa V/H Pijnvenhof (v. Quidam de Revel) maar werd één springfout aangerekend en werd derde. 

In de hoogste klasse van de dressuur mocht Liesl Van Coppenolle het lint mee naar huis nemen. Met Comtesse v/d Heernis (v. Son de Niro) mocht de amazone uit Westkapelle het publiek demonstreren wat ze in huis hebben en waarom ze hun titel verdienen. Van Coppenolle had ook Fun v/d Heernis (v. Lord Leatherdale) gezadeld en werd nog eens derde. Diederik Desoete behaalde het zilver in het zadel van Fleedwood Mac (v. Jazz). 

Bekijk de resultaten hier