Kaat Pluymers wint het amazonekampioenschap van de KR in de Derbyclub Opglabbeek

Kaat Pluymers wint het amazonekampioenschap van de KR in de Derbyclub Opglabbeek

In de Derbyclub te Opglabbeek, Oudsbergen, werd afgelopen weekend het amazonekampioenschap van de KR verreden. Dat kampioenschap verliep over drie manches en in de beslissende finale ronde kroonde Kaat Pluymers zich tot de beste amazone van de KR. We zagen zeven combinaties terug in de barrage en daarvan was Kaat de aller snelste. 

Zondag 29 mei

Voor dit kampioenschap kon Kaat Pluymers rekenen op Cheyenne vd Berkenen Z. Tijdens de eerste manche bleef het duo al mooi foutloos en tijdens de tweede kwalificatie eindigden ze op de zevende plaats, eveneens na een foutloze ronde. Ook in de finale konden ze alles foutloos afleggen en in de barrage wisten ze de snelste tijd van 37,39 seconden neer te zetten zonder daarbij een fout te maken. Zo werden Kaat Pluymers en Cheyenne vd Berkenen Z gekroond tot kersverse amazone kampioenen van de KR. 

Birthe Goossesns en Hope vd Bakkershoeve namen in dit kampioenschap het zilver in ontvangt. In de eerste kwalificatie bleven ze foutloos, in de tweede kregen ze vier strafpunten. In de allesbeslissende finale bleven ze foutloos en legden ze de barrage af in een tijd van 38,81 seconden, goed voor de tweede plaats. Charlotte Nijssen vervolledigde met Pandora Van Het Roelhof het podium. 

Mona Marie Elens (Aspen Van Spalbeek Z) en Kim Nullens (Glamour) eindigden op de vierde en vijfde plaats. 

Serie 2 - 1m20

Henk Clabots schreef de 1m20-rubriek op zijn naam. Dat deed hij met Just A Lonely Boy Stuyvenberghof in een tijd van 35,09 seconden. Zij bleven Joris Geenen en Arezzo van het Simsehof Z voor, die tweede werden in 36,81 seconden. 

Glenn Clauw sprong met Hanukkah Gravelotte naar de derde plaats. Op vier zagen we opnieuw Henk Clabots, dit keer met Vi Fort Z. De top vijf werd vervolledigd door Michael Vreys en Estrella van Plockroy Z.

Serie 1 - 1m15 

De 1m15-rubriek werd eveneens gewonnen door Henk Clabots, dit keer met Conchita Z in een tijd van 25,53 seconden. Met Latifa van het Kraaienbos Z nam hij ook nog de derde plaats voor zijn rekening. Jorne Jans en Liberty zagen we terug op de tweede plaats. William Schuppen (Quelle Vie vh Voortveld) en Tess Olaerts (Kenna W) vervolledigden de top vijf. 

Serie B - 1m05 

Anouk Claes en Janenco WH wonnen de 1m05-rubriek in een tijd van 31,31 seconden. Jean-Andre Souvereyns en Ona Ja Z werden tweede. Edwin Francro sprong met Daiquiri Z naar de derde plaats. 

De eerste 1m05-rubriek werd gewonnen door Chanel Bruyndoncx en Go For It Ninohorse in een tijd van 28,30 seconden. Aline Rosiers en Kyan volgden op de tweede plaats en voor Pascal Goffart en Neo Z was er een derde plaats. 

Zaterdag 28 mei 

Op zaterdag stond de twee kwalificatieproeven voor het amazonekampioenschap op het programma. Verder werden er ook nog 'Serie A' rubrieken over een hoogte van 95cm verreden. Die werden gewonnen door Nathalie Lenaerts (Damoiselle) en Dimitri Volders (Astrid). 

Vrijdag 27 mei 

Serie 2 - 1m20 

Op vrijdag werd de 1m20-rubriek gewonnen door Laura Stotzem en Double Turn Z in een tijd van 32,12 seconden. Zij bleven Brecht Goossens en Oscar v/h Hulstenhof voor, die tweede werden. 

Brecht Goossens zagen we ook op de derde plaats terug, nu met Laluna. Steven Konings reed Fifi des Hayettes nog naar de vierde plaats. De winnares van de proef reed Superstar Z ook nog naar de vijfde plaats. 

Serie 1 - 1m15 

Phebe Knaepen en Vingino vh Legitahof Z wonnen de 1m15-proef op vrijdag in 33,28 seconden. Noah Orange volgde met Incredible op de tweede plaats. Brecht Goossens was ook weer van de partij, nu op de derde plaats met Oak Grove s CK. Noah Orange (Quira S) en Leander Jackers (Flicka Derick) vervolledigden de top vijf. 

Serie B - 1m05 

Op vrijdag stonden er weer twee 1m05-rubrieken op de planning. De eerste rubriek werd gewonnen door Dorien Janssens en Mad Max van de Zavel in een tijd van 27,98 seconden. Phebe Knaepen en Vingino vh Legitahof Z werden nu tweede en op drie zagen we  Leander Jackers en Flicka Derick. 

Dorien Janssens en Mad Max van de Zavel wonnen ook de tweede 1m05 rubriek, nu in een tijd van 29,03 seconden. Nu bleven ze zowel Celine Scherpenbergh en Buddy Z als Yani Mues en Fortuin Z voor, die allebei tweede werden.

Zesjarige paarden 

Bij de zesjarige paarden kregen we slechts vijf deelnemers. Mike Van Olst en Lennie Z wonnen de proef. Yves Awouters en Lady Lorradaile sprongen naar de tweede plaats. Enkel de top twee kon dubbel foutloos blijven. 

Vijfjarige paarden 

Bij de vijfjarigen konden Marjan Poukens en Clickaf winnen in 33,77 seconden. Lien Theunissen reed Doblesse van het Mikke Hof Z naar de tweede plaats, voor Kaat Pluymers en Gentle van de Berkenen Z was er een derde plaats. 

Donderdag 26 mei

Op donderdag stonden er twee 'serie A' - 95cm proeven op het programma. Die werden gewonnen door Linda Gabriels (Kita van t Klissen) en Chanel Bruyndoncx (Go For It Ninohorse). 

Karolina Awouters won met Giulietta Van Ter Hilst zowel de 80cm als de 90cm pony kampioenschapsmanche. Ellen Rayen en Fauvette D Oha wonnen dan weer de 80cm voor pony's. Diaz Lanslots en Farina wonnen de 70cm pony's.


Klik hier voor alle uitslagen. 


Foto: Facebookpagina Derbyclub Opglabbeek